A legújabb kínai angol: MG5

MG5 néven érkezik a kínai tulajdonú brit márka Focus-riválisa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő évtől Kínában, majd 2013-tól Európában is kapható lesz a legújabb MG.

A mellékelt képeken már leplezetlen formában látható a kínai tulajdonba került MG legújabb Focus-riválisa, mely az idei Sanghaji Autószalonon bemutatott Concept 5 sorozatgyártású változataként, 2012 derekán kerül piacra Kínában, 2013-ban pedig Európában.
A Concept 5-öt, gyári kódnevén AP12-t az MG longbridge-i tervezőstúdiójában vetették tervezőprogramba, és Angliában is építették. Alapját a 350-es számú padlólemez adja, melyet az MG és kínai partnere, a Roewe közösen fejlesztettek ki. Az MG5 1,3 és 1,8 literes benzinmotorokkal kerül piacra Kínában, de az európai változat kínálata még nem biztos, hogy ugyanez lesz. Annyi bizonyos, hogy az itteni ízlésnek megfelelően kicsit feltupírozzák majd a külsejét, és futóművét is az itteni, illetve európai viszonyokhoz hangolják.
Hirdetés
Az MG 3-mal közösen ezzel a modell tér vissza hazájába az MG márka. A ma már kínai tulajdonú, egykor patinás angol márka egyben beindítja egy olyan modellsorozat forgalmazását, melyben új fejlesztésű sportkocsit és az MG3 hibridhajtású és crossover változatait is megjelentetik. Utóbbit, várhatón MG 3SW néven a jövő heti Guangzhou-i Autószalonon mutatják be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?