A Lexus babérjaira tör a Chrysler

Chrysler 300 C hibrid hajtással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre nagyobb divat a prémium modellek köreiben a hibrid hajtás. A Lexus alapította iskolába hamarosan a Chrysler is beiratkozik a 300 C típussal.

Bár a Chrysler számára nem újdonság a benzin-, illetve villanymotorral történő hajtás, nem mehetünk el azon tényszerű megállapítás mellett, hogy a FIAT felügyelete alatt immáron új szelek fújnak a cégnél, és az olaszok sokkal nagyobb hangsúlyt kívánnak fordítani a hibrid üzemre a jövőben, mint tették azt az amerikaiak a múltban. A Detroiti Autószalonon a konszern első embere, Sergio Marchionne is megerősítette az Automotive News értesülését, miszerint a Chrysler 300 C hamarosan hibrid hajtásláncot kap, dátum szerint 2013-ban. A Lexus egész pályás letámadását követően egyre nagyobb divat a luxusmodellek lemezei alatt ez a technológia, és a FIAT érthetően minden szalmaszálban kapaszkodót keres, hogy talpra állítsa, majd hasznot termelővé tegye a Chryslert. A nyolcfokozatú automataváltóval szerelt 300 C Hybrid - talán a végleges neve is éppen ez lesz - egyébként erős konkurensekkel fog farkasszemet nézni, hiszen a Lexus GS mellett az új Audi A6, és a BMW 5-ös hibridváltozata is a küszöbön áll. Egyelőre nincs napirenden, hogy a 300 C-vel szoros rokonságban álló Lancia Thema is kijön-e hibridként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?