A Lexus pickupot építene, egy hibridből

Azt mondják a Lexusnál, hogy lenne helye egy hibrid pickupnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valaki megrajzolta a Lexus első pickupját, a márka azt mondja, hogy még létjogosultsága is lenne. Már el is képzelték, miből készülne.


Különös fonalat kapott el a Lexus, amit egy spanyol autós szaklap indított el. Mégpedig azzal, hogy megrajzolták a Lexus első pickupját, a Motor.es fotója pedig egész jól eltalálta, milyen lehetne a japán prémium pickup. A Lexusnál pedig egész komolyan el is gondolkoztak ezen, és meg is lenne rá a lehetőségük. A Toyota Land Cruiser alapjain forgalmaznak más országokban létravázas luxus terepjárót, abból már nem lenne nehéz pickupot faragni és akkor joggal szállhatnának versenybe a Volkswagen Amarok V6-tal és az új Mercedes-Benz X-osztállyal. Viszont ennél rafkósabbak, ha valóban elkészülne, az bizony hibrid lenne.
Hirdetés

Egy kiaknázatlan piaci rést tömhetnének be egy hibrid pickuppal, amihez még építkezési alapjuk is lehetne. Az viszont nem létravázas, így kevésbé lehetne hasznos, mint a szegmens további szereplői, ugyanakkor nem is biztos, hogy arra szükség van a prémium pickup szegmensben. A Lexus pickupja ugyanarra a GA-L nevű platformra építkezne, amire az LS 500h és az LC 500h is épül. Ebből következik, hogy annak MultiStage hybrid hajtásláncát is felhasználnák, vagyis a V6-os benzinmotorral és akár összkerékhajtással is elérhető hibrid rendszer lehetne a pickup alatt, amivel mindenképp az elsők lennének, és talán Európa számára is érdekes lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?