A mai komoly drágulást pénteken üzemanyagár-csökkentés követi

Mától jelentősen drágábban, péntektől egy hajszálnyit olcsóbban tankolhatunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Július 1-jével a jövedéki adó emelkedése miatt jelentősen nőtt a benzin és a gázolaj ára is, péntektől azonban egy kicsit olcsóbb lesz a 95-ös.

Miként arról beszámoltunk, a mai napon az előző negyedévben kedvező olajár miatt eszközölt jövedéki adó emelésnek "köszönhetően" 7 forinttal drágult a benzin, 13-mal a gázolaj literenkénti ára. Friss hír ugyanakkor, hogy a benzin pénteken a szerdai drágulást követően rögtön kap egy kis árenyhítést.
Hirdetés

A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken várhatóan 2 forinttal fog csökkenni a 95-ös benzin literenkénti ára, átlagos szintje így 366 forintra apad, míg a gázolajé marad 381 forint. Természetesen továbbra is marad az egyes töltőállomások közötti igen jelentős árszórás, melynek következtében a drágább helyeken, például az autópályák mentén mindkét üzemanyagfajta ára elérheti a literenkénti 400 forintos szintet. Él tehát az alap szabály: fontosabb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?