A Mazda2 lett az Év Autója – Japánban

Az új Mazda2 a japán Év Autója díj nyertese

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Mazda2 (Japánban Demio) nyerte a japán Év Autója díjat, egy éven keresztül viselheti a kitüntetést.

Viszonylag fölényesen, 19 pont előnnyel nyerte a Mazda2 a japán Év Autója díjat. Az 59 zsűritagból 22-től kapta meg a maximálisan adható 10 pontot, összesen 423 pontja lett. A második helyen végző Mercedes C-osztály 404, a harmadik BMW i3 340 pontot kapott. Az európai Év Autója Peugeot 308 japánban a Nissan Skyline aktuális verziójához hasonlóan 41 pontot gyűjtött, így holtversenyben hatodikak.
A zsűri a díj rendszerének megfelelően a 2013-2014 szeptembere között Japán piacára lépett, és legalább 500 példányban elkelt autók közül választott. A CX-5 három évvel ezelőtti kitüntetésével a japán Év Autója díjat megnyert Mazda2 a második Skyactiv modell, ami megkapta az elismerést. Motorpalettájáról épp a minap írtunk, benzinesei is rendre 5 l/100 km fogyasztásúak, dízelmotorja 3,4 l/100 km értékkel kecsegtet. Az európai piacra jövőre befutó kisautó felszereltségéről most újabb információkat szivárogtattak ki a gyáriak: a kulcs nélküli nyitás, a városi koccanásgátló és a holttérfigyelő mellett a Mazda szintén nemrég bemutatott LED fényszórója is elérhető lesz kínálatában.
Hirdetés
Európai Év Autója díjra nem számíthat a Mazda2, hiszen nem lép idén piacra az öreg kontinensen, a Világ Év Autója (World Car of the Year) kitüntetésre azonban esélyes, rajta van a jelöltlistán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?