A Mclaren elnöke elárulta, miért nem gyártanak SUV-t

Nem lesz Mclaren SUV - valószínűleg soha

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jogosan gondolhatnánk, hogyha már lassan minden luxusmárka beszáll a SUV divatőrületbe, miért pont a Mclaren maradna ki mindebből? A cég elnöke válaszolt.


Habár a cég az elmúlt évek során többször is kijelentette, hogy nem foglalkoznak szabadidő-autókkal, a McLaren vezérigazgatója, Mike Flewitt nemrégiben újfent nyilatkozta, hogy szerinte mára már "több mint elég SUV van ma a piacon, és nincs szükség egy újabbra".
"Amikor új projekten gondolkozunk, három szempontot vizsgálunk. Az egyik az, hogy az adott modell mennyire képviselné a márka elveit, a másik persze a technológiáról szól, a harmadik pedig egyértelműen gazdasági szempont."
Flewitt azt állítja, hogy bár a SUV-knak megvan a maguk helye a piacon, mégsem igazán illene bele egy ilyen modell a márka arculatába. Ugyanis a Mclaren hagyatéka a sportautók, a pályaversenyzés és a vezetési élmény, márpedig egy ilyen autó egyáltalán nem erről szól. Az is más kérdés, hogy mivel nem foglalkozott a Mclaren szabadidő-autókkal, jócskán elmaradt a többi gyártóhoz képest, és ezt a lemaradást majdnem fizikai képtelenség lenne behozni.
Hirdetés
Végül, de nem utolsósorban előjött a dolog gazdasági oldala, ahol Flewitt azzal érvelt, hogy mivel a cég nem rendelkezik megfelelő technológiával egy SUV projekthez, már nem érné meg belefogni. "Végül minek is vágnánk bele? A vásárlóink szeretik azt amit csinálunk, nem helyeznek ránk nyomást emiatt" - zárta Mike Flewitt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?