A Mercedes Kínában gyártaná a négyhengeres benzinmotorjait

A Geelyvel együttműködve fejlesztené és gyártaná a Mercedes a motorokat a jövőben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német Handelsblatt információi szerint a Geely és a Mercedes közösen fog négyhengeres benzinmotorokat fejleszteni. Ezeket aztán kínában szerelnék össze, hogy aztán mindkét cégcsoport a hibrid modellekhez használhassa őket 2024-től.

A közösen fejlesztett és mindkét márka által felhasznált motorcsaládnak köszönhetően az érintett márkák autóinak technikai alapjai közeledni fognak egymáshoz a jövőben. A Daimler szóvivője elmondta, hogy ez egy modern motorcsalád lesz, amely a jövő hibrid modelljeit hajthatja majd Európában és Kínában egyaránt. Közölte továbbá, hogy a cég még nem tudja, hogy pontosan mennyi motort készítene a kínai gyártósor, de úgy vélik, hogy éves szinten százezres nagyságrendekben kell gondolkozni.
Hirdetés
A megegyezés részletei még ködösek a nyilvánosság előtt, de nagy valószínűséggel a Volvo és a Lotus is érintett lehet a készülő motorok felhasználásában. A megállapodás előzményének tekinthető többek között az is, hogy a Geely 2018-ban megvásárolta a Mercedestől a smart járműveket gyártó részleg 50 százalékát. Így akár az is elképzelhető, hogy új smartok is érkeznek majd a kínai motorral, a Geely tervei közt ugyanis nem csak a kisautók következő generációinak fejlesztése szerepel. Elképzeléseik szerint a smart a crossoverek piacára is betörhetne egy Volkswagen T-Cross riválissal, amelybe pont passzolna a közösen fejlesztett motort tartalmazó hibrid hajtáslánc.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?