A milliós Porsche 356

Egymillió kilométerből is sok, hát még mérföldből. De egy Porschéval?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy Porsche 356 önmagában is különleges, 1,6 millió kilométerrel meg pláne az. Ráadásul egyetlen család hajtotta ennyit, évtizedek alatt.

Ugyan kinek jutna egyáltalán az eszébe egyetlen autóval járni évtizedekig? Mondjuk a diplomaosztóra ajándékként kapott autóval. Unalmas lenne, ugye? De vajon egy Porsche volánját tekergetve is unalmasnak mondanánk? Guy Newmark ma is minden percet élvez, amit Porsche 356-osában tölthet, pedig már több mint fél évszázada együtt vannak. Gyerekként utazott benne apja mellett, akitől a diploma megszerzésekor kapta meg az autó kulcsát örökre.
Hirdetés
Az elmúlt évtizedekben tehát folyamatosan ezt a kék 356-ost használta az amerikai Porsche-rajongó, ez a napi járós autója, már csak ezért is megadott neki minden szükséges karbantartást. Persze olvashattunk már félmillió, sőt egymillió kilométer futott Skodákról, vagy szintén egymillió kilométer felett taxiüzemben teljesített Toyota Priusról, ám azok viszonylag rövid idő alatt értek el ekkora futásteljesítményt, ráadásul 21. századi, modern autók. Ebbe a Porsche 356-osba viszont apránként, hosszú évtizedek alatt gyűlt egymillió mérföld, azaz 1,6 millió kilométer. Hiába, a szerető gazdát az autó is meghálálja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?