A MOL kutakon csak napi egyszer lehet hatósági áron tankolni?

Sok a kényes kérdés a kutakon, a legtöbb esetben a piaci ár a válasz: mutatjuk miért!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha számla kell 49 literről, ha nincs forgalmija a magyarországi járműnek, vagy ha egy nap kétszer 10 litert tankolnál, az sem feltétlenül fog beleférni a MOL "50 literes" hatósági áras maximumába. Kiderült, miért van így!

Már amikor egy korábbi módosítás nyomán írtunk a robogók és fűnyírók esetéről, akkor is arra jutottunk, hogy ahány kút, annyi megoldás az ársapkával kapcsolatos szabályok ellenőrzésére. Most a 24.hu járt utána olyan kérdéseknek, amelyek egyes autósoknak problémát okoztak, ilyenek például a napi egynél többször tankolás, a magyar, privát tulajdonú robogók tankolása, a magántulajdonú autók számlával tankolása, az egyéni vállalkozók munkacélra használt járművei, illetve egyes lízingelt és magáncélra használt céges autók tankolása, valamint egyéb kérdéses ügyek.
Hirdetés
Míg az egynél többször, akár csak kétszer tíz liter tankolása azért nem lehetséges a MOL töltőállomásokon, mert ezt egzakt módon tiltja a szabály, addig a többi esetben más a helyzet. A robogókat például Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu igazgatója szerint lehetne hatósági áron tankolni, ha bizonyítható, hogy a tulaj magánszemély, ám a legtöbb kúton sem az adásvételit, sem a biztosítás igazolását nem fogadják el. Ugyanígy piaci áron számolhatják a privát autóknak azon tankolását, amelyhez számlát kér a vevő, hiszen azt legtöbbször céges elszámolás miatt kérik.

Mindkét esetben jellemző, hogy az alkalmazottak sem biztosak a gyorsan változó szabályok jelenlegi tartalmával kapcsolatban, így megeshet, hogy megadják a hatósági árat, de a 24.hu információi szerint jó eséllyel ilyenkor piaci áron számolják majd az üzemanyagot az esetleges ellenőrzéstől tartva.

Ha viszont a forgalmiban egy cég neve áll, akkor nincs mese, mindenképp piaci árat kell majd fizetni, még akkor is, ha kizárólag magáncélra használt autóról van szó. Ugyanezen okból járhatnak jól az egyéni vállalkozók, hiszen a nevükön lévő munkaeszközeiket is megtankolhatják a 480 forintos hatósági áron, az egyéb szabályokat és limiteket szem előtt tartva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?