A munka ünnepe előtt is csökkentek még egyet az üzemanyagárak

Április első és utolsó napja is árcsökkenést hozott a benzinkutakra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten szokatlan módon háromszor is lejjebb kerültek az üzemanyagárak, a szerdai és a pénteki árcsökkentést egy vasárnapi is követte.


Április első napján a jövedéki adó visszavágása miatt, utolsó napján pedig vélhetően azért csökkenhettek az üzemanyagárak, mert a hétfőre eső május 1-jén nem fog tudni újabb módosítást bejelenteni a MOL, így azt megelőlegezte pénteken. Miután szerdán és pénteken is apadtak az árak, vasárnap újabb 4 forinttal került lejjebb a 95-ös benzin ára, 3-mal a gázolajé.
Hirdetés
Bár vasárnap a 95-ös kapta a nagyobb ármérséklést, a heti mínusz így is a gázolajnál a jelentősebb, míg utóbbi ára 12 forinttal csökkent a hét három korrekciója során, a benziné csupán 11 forinttal. Vasárnaptól a 95-ös benzin literenkénti átlagára 355, a gázolajé 353 forint.
Marad a töltőállomások közötti jelentős árkülönbség, így a tankolás helyétől függően az üzemanyagfajták ársorrendje is felcserélődhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?