A Mustangtól is lopott a kínai retró szedán

Egy modellbe sűrítették a retrót, az elektromos hajtást és az öngyilkos ajtókat a kínaiak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai Great Wall egy koncepcióautó keretében mutatta meg, hogy szinte minden elképzelés megvalósítható egy autón némi akaraterővel, illetve lopással.

Az elektromos autók dinamikus szaporodásuknak köszönhetően már számos formában léteznek, legyen szó prémium SUV-ról, kompaktról, vagy a cukit a retróval ötvöző kisautóról. A Great Wall legújabb koncepcióautója egyszerre mutat a jövőbe és a múltba, utóbbit egyáltalán nem aprózták el, az Ora Futurist az ötvenes évek hangulatát kívánja idézni. A kínaiak által megálmodott századközepi hangulat földrajzilag is jól behatárolható, egyértelműen az amerikai stílust mintázzák olyannyira, hogy a 2015-ben debütált Mustang orra is felkerült a régmúltat idéző négykerekűre.
Hirdetés
A színválasztás mellett a turbinaszerű kerekek és az ehhez passzoló utastéri légbeömlők szintén az ötvenes években jöttek divatba. A Great Wall Ora Futurist egymással szemben nyíló ajtókat kapott, minden ablak keret nélküli, de B-oszlopot sem találni a karosszérián. A belteret üvegtető teszi világossá, a négyszemélyes utastér a retró jegyében sok krómot, a modernség jegyében pedig központi kijelzőt kapott. A hajtásláncról semmilyen információt nem közöltek, viszont az Ora név árulkodó. Kínában gyakori, hogy egy márkának több almárkája van, a Great Wall esetében az Ora néven kizárólag elektromos autókat kínálnak, így a Futurist is villanyhajtású lehet, ami a gyártó elmondása szerint már nem is áll messze a sorozatgyártástól.
Hirdetés
megoldással
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?