A németek szerint vissza kéne hívni több mint 12 ezer Teslát

Visszahívatna több mint 12 000 Teslát a német hatóság egy részben ismert hiba miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több visszahívásban érintettek a Tesla legyártott autói. Most a német hatóság talált hibát és szólította fel a gyártót több mint 12 000 autó visszahívására.

Ismét hibát találtak a Tesla Model X-en, most viszont a német hatóság szúrta ki, amiért fel is szólította a Teslát az autók visszahívására. 2015 és 2016 között gyártott Model X-eknél találtak hiányos ragasztást a tetőablak körül, ami okozhatja annak elmozdulását is. Az amerikai NHTSA novemberi vizsgálata során hasonló hibát találtak, ám más területen, mint amit a német KBA jelölt meg, akkor 9500 autót hívattak vissza, ugyanakkor ez összefüggésbe hozható az NHTSA által feltárt hiányossággal. A KBA szerint 12 300 autó érintett az újonnan feltárt hiányosságban, amiért fel is szólította a Teslát a tulajdonosok értesítésére és az autók visszahívására.
Hirdetés
A Tesla március 30-án kezd meg egy nagyobb visszahívási hullámot, melyre szintén az NHTSA hívta fel a gyártó figyelmét. Közel 135 000 autót érint a fedélzeti rendszer alultervezettsége, melyben a főképernyőt kiszolgáló merevlemez telítődésekor a multimédia teljesen feladja a szolgálatot. Az NHTSA szerint 5-6 évre tervezték az Nvidia Tegra 3 processzorral szerelt rendszer háttértárát, amit mindenképp cserélni kell, ha ennél tovább tervezi valaki használni az autót, különben a kijelző kikapcsol és a vezetésén kívül semmilyen funkció nem lesz használható. A KBA felszólítására egyelőre publikusan nem reagált a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?