A nevem Bond – Land Rover Defender Bond

Limitált darabszámban lesz elérhető a Land Rover Defender V8-assal szerelt Bond Editionje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 25. James Bond filmben szereplő Land Rover Defenderek mintájára készül a nem csak titkosügynökök által megvásárolható Bond Edition.

Néhány héten belül debütál a mozikban a tavalyról elhalasztott 25. James Bond film, Daniel Craig ötödik és egyben utolsó 007-es szereplésével. Ő és színészelődei évtizedek óta menő kocsikat hajtanak a filmvásznon, az Aston Martinokon kívül a franchise-ban leggyakrabban felbukkanó márka természetesen szintén brit, a Land Rover. Az autógyártó és a James Bond készítői közti együttműködés 38 éves múltra tekint vissza, ennek örömére egy különkiadást dob piacra a Land Rover - az érintett modell pedig természetesen a tavaly nagy várakozások után bemutatkozó Defender.
Hirdetés
A Land Rover Defender Bond Edition 90-es és 110-es kivitelben is elérhető lesz, és a Nincs idő meghalni című filmben feltűnő Defenderek stílusát hozza el az utakra. A lehető legfeketébb feketecsomaggal (Extended Black Pack) érkezik, 22 colos fekete felniken gurul, melyek mögött xenonkék féknyergek bújnak meg. Különkiadás lévén nem meglepő, hogy van egyedi jelvény is, hátul díszeleg a 007 logó. Az ajtókat kinyitva világító 007-es emblémával díszített küszöbök fogadnak, illetve a Pivi Pro infotainment-rendszert futtató központi képernyő egyedi James Bond animációja. De a leglátványosabb partitrükk valószínűleg a 007-es logót a földre vetítő üdvözlőfény lesz, bár ezt nyilván csak este csodálhatjuk meg. Mindössze 300 darab készül a Defender Bond Editionből, ráadásul ezek szigorúan, országonként lesznek allokálva. Az Egyesült Királyságba (a Defender hazájába) mindössze 15 darab jut (öt 90-es és tíz 110-es), ezek alapján joggal feltételezhetjük, hogy ha itthon elérhető is lesz, akkor elég szűk számban áll majd rendelkezésre. James Bondhoz méltóan a legerősebb motor kerül a különkiadásba, a Defender V8-asa 525 lóerővel és 625 Nm forgatónyomatékkal, ezt az erőt nyolcsebességes automataváltó viszi át az aszfaltra vagy a terepre. A gyorsulás nem változik az alap V8-as kiadáshoz képest, 5 másodperc a 0-100 km/h-s sprint. A Bond Editiont az egyedi megrendeléseket vállaló SV Bespoke részleg álmodta meg, a beltérben lézerrel gravírozott feliratok tanúskodnak erről. A Nincs idő meghalni című filmben egyébként az új Defender mellett lesz két Range Rover Sport SVR, valamint olyan klasszikusok is, mint a harmadik generációs Land Rover vagy az eredeti, első Range Rover.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?