A Nissan is akar egy Dacia Dustert

Visszatér a Nissan Terrano? A Dacia Duster lehet az alap

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy hírlik, hogy 2006-os eltűnése után visszatérhet a Terrano, és valószínű, hogy a Nissan a méltán népszerű Dacia Dusterre alapozhatja a megfizethetőnek ígért újdonságát.

Visszatérhet a Terrano! Az a Nissan Terrano hobbiterepjáró, amely 1993-tól 2006-ig volt gyártásban, s amely hamarosan a Dacia Duster alapjaira építve születhet újjá mint megfizethető árú szabadidő-autó. A lépés több szempontból is logikus: a vevők imádják a viszonylag olcsó crossovereket, s a Nissannak is nagyon kéne egy ilyen. Méretben a Juke és a Qashqai közé, de más célközönségnek, hiszen a Juke trendi, a nemsoká debütáló második generációs Qashqai pedig feljebb pozicionált, igényesebb, drágább típus.
Adott hát a Renault-Nissan szövetség kiváló bázismodellje, a méltán népszerű (egyes piacokon Renault-emblémával kínált) Duster, ami egy csöppet átfazonírozva és nyilván kicsit azért mégiscsak magasabb nívóra emelve szépen betöltheti a japán márka portfóliójában tátongó űrt.
Hirdetés
A Daciánál a becslések szerint talán 300 ezer forinttal drágábban, de még bőven jó áron érkező Terrano a frissített, a szeptemberi Frankfurti Autószalonra várható Duster klónja lesz, s akár már az év vége felé bemutatkozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?