A Nissan is megkapja az új 1,3 literes benzinmotorokat

A Renault és a Mercedes közös fejlesztésű motorjait kapja a Nissan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik legkeresetteb kompakt SUV, a Nissan Qashqai is 1,3 literes, turbófeltöltéses benzinmotort kap, valamint új kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltót és még némi technikai frissítést is.


Ugyanarról a motorról van szó, amelyet már mi is kipróbáltunk a Mercedes A-osztályban vagy épp a Renault Grand Scenicben, hiszen az új erőforrás a Renault és a Daimler közös fejlesztése. A megjelenése két másik egység nyugdíjazását jelenti, ugyanis az 1,3-as az 1,2-est és az 1,6-ost is kiüti a palettáról. Az új benzines a Qashqai motorházteteje alá kétféle teljesítménylépcsővel választható, nevezetesen 140 és 160 lóerővel.
Hirdetés

Alaphelyzetben mindkét változatot hatfokozatú manuális sebességváltóval és elsőkerék-hajtással kínálják, ám az erősebb motorhoz társítható a hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó is. Mindkét erőforrás hasonló károsanyag-kibocsátási értékkel rendelkezik, mivel a gyengébb motor 121 gramm szén-dioxidot ereget a levegőbe kilométerenként, az erősebb pedig 122 grammot. A vegyes fogyasztása mindkettőnek 5,3 liter száz kilométeren a gyáriak szerint, akik emellett még jobb gázreakciókat, csendesebb működést és hosszabb szervizintervallumot is belengettek az újdonsággal kapcsolatban.

Az új motorok mellett az autó multimédiás rendszerét is frissítették, így már kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal. Tovább egy új alkalmazást is kínál a Nissan az okostelefonokhoz, amely az „ajtótól ajtóig” nevet viseli. Ezzel a telefonon megtervezett útvonalat az autó rendszerébe lehet átjuttatni. A friss motorokkal még az év vége előtt megérkezik a Qashqai a márkakereskedésekbe, mi pedig már a jövő héten próbára tesszük.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?