A Nissan megkínzott egy gyakornokot, hogy te jobb autót vehess?

Tyler Szymkowski többórás dugókat ült végig gyakornokként egy tesztautóban - Te bevállalnád?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tikkasztó hőség, kipufogóbűz és beton mindenütt, ráadásul mindenki stresszes, dudál, ordít, és menne haza. Senki sem vállalta a dugóban tesztelést, így elküldtek egy alulfizetett gyakornokot, hadd szenvedjen meg ő az adatokért.

2021-től a Nissan ProPilot sofőrsegéd rendszere már nem csak 3 másodpercig képes várakozni a pirosnál, megtízszerezte a készenléti idejét, így komoly dugóban is tud a sofőr beavatkozása nélkül működni. A rendszer a sávtartót és a távolságtartó tempomatot kombinálva már 2018-ban bemutatkozott, és eredetileg autópályázásra tervezték, ám a vásárlók inkább az araszoló dugóban használták volna. Ezt a 3 másodpercnyi állóhelyzet után kikapcsolódó rendszer nem tette lehetővé. Ahhoz, hogy ez az időtartam növelhető legyen, komoly biztonsági teszteknek kellett alávetni, nem lehetett ugyanis tudni, hogy miként reagál majd a rendszer a megváltozott körülményekre.
Hirdetés
Ekkor jött a millió dolláros kérdés: ki lesz az, aki a volán mögé ül abban a vezetési szituációban, amitől még a mazochistáknak is rémálmai vannak. Itt jött a képbe Tyler Szymkowski, akkori gyakornok a Nissannál. "Elég élethűen sikerült belekóstolnom, hogy milyen az élet a rendszerünkkel a nagyvárosi dugókban, de a munkának nem ez volt az egyedüli idegőrlő része." - mondta Szymkowski. "A napi feladatok közé tartozott megvárni és megtalálni is a dugót, több száz munkaóra ment el erre." Ennek ellenére Tyler sem akkor, sem most nem panaszkodik, meggyőződése volt ugyanis, hogy számára a feladat elvállalása, illetve a rengeteg információ, amihez hozzájuthat a tesztelés során, ugródeszka lehet a cégnél. A terve bejött, tényleg jól járt: rekordidő alatt lett főállású mérnök, ráadásul hozzájárulhatott ahhoz, hogy a cég jobb autókat gyárthasson.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?