A skandináv mitológia elevenedett meg Silverstone-ban

Pályán a két Aston Martin: a Valkyrie és a Valhalla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megtette az Aston Martin, amit megkövetelt a haza: hazai pályán készült videóval fokozta tovább a Valkyrie és a Valhalla iránti őrületet.

És nem véletlenül tett így a brit márka, a videó a Valhalla észak-amerikai debütáló eseményének részeként készült el, egész pontosan a múlt hétvégén megtartott Monterey Car Weekre. Bár a Valhalla és a Valkyrie között nyomokban felfedezhető némi hasonlóság, előbbit mégis inkább útra termett gépnek titulálja a márka. Az új modell V6-os ikerturbóval működik, hibrid asszisztenciával, és bár az Aston Martin még nem árulta el a járgány teljesítményét, a pletykák valahová 1000 lóerő környékére saccolják.Ráadásul az autóban a szénszálas alapanyagok dominálnak, így sikerült hihetetlenül alacsonyan, mindössze 1376 kg-on tartani a Valhalla súlyát. Az Aston Martin mindössze 500 példányt készít majd ebből a modellből, és ugyan még a pontos árát sem tudni, kiindulási alapja valószínűleg 850 000 euró körül lesz. Az autók szerencsés tulajdonosaik 2021-ben vehetik majd át saját szuperautóikat.
Hirdetés
Ezzel szemben a Valkyrie egy V12-es, 6.5 literes, hibrid segédprogrammal ellátott Cosworth motorral rója a köröket, így nem meglepő módon 1160 lóerő és 850 Nm nyomaték a teljesítménye, míg a fordulatszám teljes kihasználtság mellett 11.000 fordulat percenként. Egyébként az Aston Martin Valkyrie-je sem az olcsóságáról lesz híres: 3.2 millió dolláros áron kelt el mind a 150 darab. Az első példányok szállítása még az év vége előtt megkezdődik. Az alábbi videóban vess rájuk néhány pillantást te is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?