A Panamera Turbo a leggyorsabb luxusautó a Nordschleifén

Rekordot döntött az új Panamera Turbo a Nordschleifén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megfutotta tiszteletkörét a Nordschleifén a Porsche Panamera Turbo frissített kivitele. Még be sem mutatták hivatalosan, de máris rekordot döntött.

Rekord köridővel kezdi bemutatkozását a frissített Porsche Panamera Turbo, megfutotta a luxusautók közötti leggyorsabb kört a Nürburgring Nordschleifén. A frissítéssel rengeteg apróságon, beállításokon változtattak, főként az elektronikusan vezérelt légrugós lengéscsillapításon. A Porsche tesztpilótája, Lars Kern vezette a hangyányit még álcázott, de már sorozatgyártásra kész példányt, mellyel az előd köridejére 13 másodpercet vert rá. A frissítés előtt még a 20,6 kilométeres körön futott a Panamera Turbo, így a különbséget is ezen a távon mérték, ugyanakkor a teljes, jelenleg 20,832 kilométeres hosszon futott hivatalos körrekordot az újdonság. A köridő 7:29,81, ezzel a hónap végén bemutatkozó frissített modell a leggyorsabb luxusautó jelenleg a Nordschleifén. A frissítés részleteiről egyelőre nem tudni semmi konkrétumot, azokat megtartja a Porsche a hivatalos bemutatóra. Azt sem tudni egyelőre, hogy a 4,4 literes V8-as biturbó benzinmotor mennyivel lett erősebb, a korábbi 550 lóerőt vélhetően túllicitálták. Változások várhatóak az utastérben is, de a csúcsmodellt mindenképp Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal szerelik, hogy a teljesítménye kihasználható legyen versenypályás használatkor is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?