A Peugeot-t akkor is komolyan kell venni, ha játékokról van szó

Meglepően hosszú múltra tekint vissza a Peugeot a játékgyártás területén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyermeknap alkalmával fontos, hogy felnőttként is megéljük a játékok okozta örömet - a Peugeot ebben is segíthet.

Manapság megszokott, hogy vannak játékok gyártására specializálódott cégek, de régen más profilú vállalatok voltak leginkább képesek a gyermekeknek szóló eszközök elkészítésére. Bár maguk a játékok többezer éves múltra tekintenek vissza, összetettebb változataik csak akkor kezdték elérni a szélesebb tömegeket, amikor az ipari forradalom vívmányainak köszönhetően nagyobb mennyiségben elő lehetett ezeket állítani. A 19. században persze nem a játékok voltak az elsődleges eszközök, amik nagyüzemi körülmények között készültek - a járműgyártás modernizálása sokkal kézenfekvőbb volt. A Peugeot már 1810-ben megkezdte működését, és a gyártási folyamatokhoz szükséges mechanikai tudás és a gépeik alkalmasak voltak rá, hogy gyermekeknek szóló játékokat és egyéb eszközöket gyártsanak.
Hirdetés
A mai napig fellelhetők a játékok univerzumában a Peugeot termékei: bár az anyacég közvetlenül már nem foglalkozik ezek gyártásával, a viszonylag fiatal Peugeot Design Lab és az 1882 óta létező Cycles Peugeot egyaránt a márkához köthető. Ezen kívül természetesen - a legtöbb autógyártóhoz hasonlóan - márkázott ajándéktárgyak és használati eszközök is megtalálhatók a Peugeot-kereskedésekben. A francia vállalat termékpalettája tehát igen széles e tekintetben: a kerékpároktól kezdve a fém, műanyag, távirányítós modellautókon át a hétköznapi tárgyakig szinte minden megtalálható a Peugeot-nál. A gyermeknap közeledtével érdemes újra felfedezni a játékok nyújtotta örömet, hiszen ez nem csak a kicsiknek fontos, a felnőtteknek is tud boldog perceket szerezni. Jó példa erre a Peugeot Le Mans-autójának, a 9x8 hiperautónak a LEGO változata, ami van annyira komplex, hogy összerakásával a felnőttek is hosszabb ideig elbíbelődhetnek. De a gyűjtők is előszeretettel vadásszák a Peugeot akár több évtizede gyártott makettjeit, bár ezek értékük miatt nyilván inkább kiállítási tárgynak valók, semmint kis kezek könnyedén összetörő játékának. A Peugeot szerint történelmük során az általuk gyártott játékok (akár felnőtteknek, akár gyermekeknek szánták) túlnőttek egyszerű marketingcélokat szolgáló mivoltukon, a mai, gyorsan változó fogyasztói szokások és a rövid idejű elhasználódás világában két évszázados értékeiket képviselik és ismertetik meg már a legfiatalabbakkal is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?