A piros a forró – hőkamerás videón a DTM BMW

Hőkamerás videón a BMW M4 DTM kerékcseréje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előre belangyosított kerekek és hideg fejű szerelők kellenek egy jól sikerült kerékcseréhez a DTM-ben. A BMW-nél van mindkettő.


A pályaversenyzés egyszerre gyűlölt és felmagasztalt eleme a boxkiállás. A jelenleg a Hungaroringen vendégeskedő DTM-ben tankolás nincsen, egy kerékcsere viszont kötelező, amit nem lehet a biztonsági autó felvezetése közben megtenni, csak a verseny rendes ideje alatt. Ilyenkor mind a négy kereket kötelező lecserélni, de ezen kívül is kiállnak az autók, például esőgumikért, vagy egy koccanás utáni igazításra, ha szükséges és lehetséges, elemcserére.

A BMW Motorsport videóját infrakamerával vették fel, de nem csak a rajongók szórakoztatására, hanem direkt fejlesztési céllal. A gyárak hőtanilag is optimalizálják a kocsikat, ezzel javítva a teljesítményen. Hőtakarókkal 80-100 fokosra felmelegített cserekerekek és a pályán 800 fokosra felizzó féktárcsák, mögöttük a felforrósodott használt abroncsok látszanak a felvételen. Hőtanilag esetenként a gyors felmelegedés, a hő megmaradása, vagy éppen a minél gyorsabb leadása a cél. Ezek mindegyike látszik a látványos videóban.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?