A Porsche bemutatta új, Cayman GT4 modelljét

385 lóerővel jön az új Porsche Cayman GT4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett a Porsche minden eddiginél gyorsabb Cayman modellje. A GT4-es verzió a 911 GT3-ból is örökölt néhány alkatrészt.


A Cayman GT4-be a 911 Carrera S-ben is használt 3,8 literes hathengeres motor került. A 400 lóerős teljesítményt visszabutították 385 lóerősre, a szolidabb erőhöz hatsebességes manuális váltó csatlakozik. Nem panaszkodhatunk a csökkentett lóerőszám miatt, hiszen így is 4,4 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órát a Cayman GT4, végsebessége pedig 295 km/h. Ilyen menetdinamikai adatok mellett az európai ciklust figyelembe véve 10,3 liter benzinnel is megelégszik 100 km-en.
Hirdetés
A 30 mm-rel ültetett futómű és a fékek a 911 GT3-ból származnak. Komoly külső megjelenést ad az aerodinamikai csomag, melynek része a nagyobb légbeömlőkkel ellátott első lökhárító, a hátsó diffúzor két, középre elhelyezett kipufogóval, a hátsó szárny és a légbeömlőkkel ellátott hátsó sárvédő. Belül bőr/alcantara sportülés és alcantara sportkormány várja a vezetőt. Opcióként választhatunk kerámia féktárcsákat, karbonból készült kagylóüléseket és Sport Chrono csomagot, melynek része a Track Precision applikáció és a Club Sport csomag. A Cayman GT4 ára kb. kétharmada a 911 GT3-nak, Németországban 85 779 eurót (26,6 millió forint) kérnek érte. A csúcs Cayman a tavaszi Genfi Autószalonon mutatkozik be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?