A Porsche már gyakorol Le Mans-ra – videó

Videón a Porsche 919 kerékcseréje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autó is készül, de a csapatot is szintre kell hozni. Az alábbi kisfilmen nem a hibridhajtású Porsche 919, hanem az azt kiszolgáló gyári csapat tréningezik. Kerékcsere művészien előadva.


Nagy visszatérés - csak így emlegetik a Porschénál az idei Le Mans-i 24 órás versenyre felkészülésüket. A Porsche bár folyamatosan ért el sikereket, gyári csapatként utoljára 1998-ban indultak. Idén a teljesen új fejlesztésű 919-essel készülnek odapörkölni az LMP1 prototípus kategóriában. A 919-es technikája világújdonság, ha igazak a pletykák és tényleg V4-es turbós benzines és villanymotorok kombinációja fogja hajtani.
Hirdetés


Hogy készülnél a szerelmeddel való találkozásra 16 év után? - teszi fel a Porsche a kérdést. Ők nem nem bízzák a véletlenre, mindent jó előre begyakorolnak a legapróbb részletekig. A kisfilmen egy klasszikus francia sanzont hallhatunk Edith Piaftól, látszólag nyoma sincs kapkodásnak. A belassított mozdulatok olyanok, mintha a szerelők a délutáni teához készülnének, nem pedig az ezredmásodperceket hajhásznák. Pedig a hibrid 919-es szereplésén nagyon sok múlik, a márka megítélése függ a Le Mans-i presztízsversenytől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?