A PSA főnöke beszélt egy új, olcsóautókat gyártó márka alapításáról

Dacia-ellenfélként tér vissza a Talbot márka!?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dacia ellenféllel készül a PSA konszern, költségtakarékosság okán egy, a tulajdonukban lévő márkanevet használnának.

A PSA autógyár főnöke, Philippe Varin egy újságinterjúban beszélt arról, hogy szándéka szerint feltámasztaná a Talbot márkát. Ezzel a lépéssel megfelelően el tudnák különíteni a jó ár/érték arányú személy- és kisteherautókat a Peugeot és Citroën modernebb, divatosabb autóitól. Azért meglepő a döntés, mert a PSA konszernen belül az 1986-os beszüntetésig a kategóriák felsőbb régióiba pozicionálták a Talbot-kat, amelynek kínálatában igazán különleges autók is voltak. Az 1902-ben alapított márka az ötvenes évek közepén csődbe ment, a gyártóeszközöket a Simca vásárolta meg, amely bezárta a márkát. Rövid ideig Chrysler tulajdonban volt a márkanév, amelyet aztán 1978-ban vásárolt meg a Peugeot, amely az Év Autójának megválasztott Horizon-nal és a máig egyedülálló Rancho-val is megpróbálta újjáéleszteni a márkát.
Két autó azonban nem elég a sikerhez, főleg, ha gondok vannak a minőséggel, és a márkának olyan autók terheit is viselnie kell, mint a Tagora vagy a Solara, amelyek nyugodtan nevezhetők bukásnak. A Samba kisautó sem vált sikeressé, még a kabrió változat sem tudott javítani a renoméján. A ráfizetést egészen 1986-ig finanszírozta a francia cég, amely ekkor bezárta a boltot. Inkább az 1976-ban teljesen megvásárolt Citroën márkára koncentráltak ezt követően. Most azért hoznák vissza a Talbot-t, mert miután a Renault-Nissan immár meghatározó részesedéssel bír a Ladában is, rögtön két olcsóautó-márkával is rendelkezik a hazai vetélytárs. Ezt nem nézheti tétlenül a PSA, ráadásul az olyan autókat, mint a Partner Origin vagy Berlingo First is megfelelő hazára (márkára) találhatnának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 04:20
    Permalink

    Ha az ember a Talbot Lago-ra gondol,és hogy utána hová jutott a márka,elkeserítő.De ugyanakkor érdekes megfigyelni,hogy milyen divat lett az olcsóautó gyártás.Talán rájöttek a gyártók is,hogy a hétköznapokra nem kell feltétlenül hightech autó.És ez nagy pénzt hozhat,sok embernek van igénye ilyen járműre.Nálunk maradhatott volna a Lada az olcsó autó,de mint tudjuk,nem volt olcsó,sőt.

Vélemény, hozzászólás?