A rajongók kedvéért fog villany-kabriót gyártani a Mini

Ha azt hitted, hogy már mindent láttál: gyártásba kerül a kabrió villany-Mini!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy tanulmány-prototípusnak indult, amelyet a rajongók lelkesedése és pozitív visszajelzése hívott életre: ugyan limitált szériás modellként, de sorozatgyártásba kerül az elektromos Mini kabrió!

Összesen 999 példány készül az elektromos Miniből, ami pontosan 999 darabbal több, mint amit a gyártó eredetileg tervezett. A tavaly bemutatott prototípust nem szánták az utakra a tervezők, ám a pozitív visszajelzések mégis életre hívták. Sok újdonságra nem kell számítani, ez lényegében ugyanaz az autó, minimálisan hozzáigazítva az utcai szabályokhoz, ráadásul prototípusként is csak a lemeztetős változat volt, tető nélkül. Így az adatok is ismerősek lehetnek a rajongóknak: egyetlen 184 lóerős villanymotor repíti az első kerekeket tekerve 7,3 másodperc alatt 100 km/órára a brit legenda legfrissebb reinkarnációját. Tető nélkül a hatótávolság 201 kilométer lesz a WLTP ciklus szerint.
Hirdetés
Megjelenés tekintetében is nagyon hasonló a kabrió és a keménytetős változat: a 17 colos, bronz dekoros felnik, illetve a külső és belső dizájnelemek is azonosak. A beltér bőrkárpitokat kapott, az ülések fűthetők, a zongoralakk-dekorok pedig még több teret hódítottak maguknak az ikonikus műszerfalon, amelyet itt a sofőr elé vetített kijelző is kiegészít. A legnagyobb különbség természetesen a tető, amelyet legfeljebb 30 km/órás sebességnél automatizáltan lehet nyitni és csukni, illetve egyedi még a küszobborítás, amelyen az autó sorszáma is látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?