A Rambo Lambó megvan? Eladó az autóskártya sztárja

Aukción egy megkímélt Lamborghini LM002 terepjáró

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lamborghini LM002 az autóskártyából, vagy a Stunts nevű korai 3D videojátékból lehet ismerős. Az aukción kínált darab megér 50 milliót.


A Lamborghini LM002-esével szeretett volna betörni a katonai terepjárók piacára. Több amerikai V8-assal szerelt prototípus után végül maradtak az orrmotornál és a Countach bevált V12-esét tették bele. 8,2 másodperces százra gyorsulással a kor legfürgébb összkerekese volt, még bőven a suvok korszaka előtt. Az RM Auctions árverésén január közepén kerül kalapács alá ez a piros példány, alig 18 ezer mérfölddel, azaz 30 ezer futott kilométerrel.
Hirdetés


Összesen 301 példány készült az LM002-ből, ezért nem túlzás, hogy 175 és 225 ezer dollár közé várják az árát. Ez mai árfolyamon olyan 44 és 56,5 millió forint közötti összeg, ami figyelembe véve a képeken látható eredetinek megőrzött, szép állapotot, reálisnak mondható. A piros autó 1988 márciusában készült és eddig csak két tulajdonosa volt, keveset futott, így még negyedszázadosan is a hozzá készített eredeti gumik vannak rajta. A Pirelli Scorpion abroncsok a méretükön és a teherbírásukon túl abban is különlegesek, hogy elviekben defekttűrőek.

Az 5167 köbcentis V12-es szomjához dukál a 290 literes tank. Az erő és a súly mellé meg négy hűtött tárcsafék. A felfüggesztések természetesen függetlenek. A váltó ötfokozatú kézi és fordított elrendezésű, tehát az egyes baloldalt lent van, így a kettestől fölfelé már H-rendszerben kapcsolható. A január közepi árverés leírása alapján az autó nagyrészt eredeti. A licitet bonyolító RM Auctions szerint cserélve a fabetét volt - azon látszottak csupán az évek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 23:20
    Permalink

    [i]“8,2 másodperces százra gyorsulással a kor legfürgébb [b]összkerekese[/b] volt”[/i]

    Porsche 959 (1986-1989, 1992-1993) 0-100 km/h: 3.9 sec. (Sport ver.: 3.7 sec)

    Kicsit messze van a “Rambo Lambo” a kor legfürgébb összkerekeséhez (szerencsésebb lett volna pl.: a legfürgébb “terepes” vagy valami hasonló).

Vélemény, hozzászólás?