A Red Bull-titok nyitja, a királynő ötlete, és Ecclestone utódja

A legjobb április 1-jei tréfák a neten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik weboldal megfejtette a Red Bull titkát, a másik eltemette Ecclestone-t, de még az angol királynőt sem kímélték, aki a Lotus-pert egy futballmeccsel döntené el.

[kepallojobb=446020]Fernandes a valódi lovagi keresztjével[/kepallojobb] Tavaly a Citroën gyári ralicsapatának volt a nagy dobása egy fotó, amelyen Sébastien Loeb autójának elejére egy apró partvisszerű dolgot szereltek, amellyel a pályatakarítás problémáját oldották meg. Az angol nyelvben nem annyira járatosak be is dőltek a hírnek és több portálon lehozták a szenzációt, pedig a professzor Seprű név árulkodó lehetett.
Az idén a gyári csapatok nem viccelődtek, a különböző weboldalak viszont annál inkább. A crash.net például teljesen komolyan indult cikkel fejtette meg a Red Bullok másfél éve tartó fölényét, állítva, hogy már régóta figyelik a csapatot, amelynek tavaly gyanúsan alacsony volt a benzinszámlája a többiekéhez képest, és hogy előfordult, hogy az éjszaka leple alatt Red Bull-szerelőket láttak a benzines hordókkal manipulálni. Utólag kiderült, hogy energiaitalt adtak a benzinhez, ami logikus dolog is, hiszen a Red Bull szárnyakat ad.
A Paddocktalk.com Bernie Ecclestone halálhírét keltette, és a teljesen hivatalosnak tűnő szöveg végén azt is megjegyezte, hogy utódja a líbiai vezető, Moammer Gadhafi lesz. Gondolom ez volt az a pont, ahol mindenki rájött a csalásra.
A legjobb hír azonban annyira jó volt, hogy egy pillanatra még én magam is beugrottam, és őszintén szólva sokáig nem tudtam eldönteni, hogy kacsa, vagy igaz.
Adam Cooper F1-es blogjában azt a valós hírt használta ki, hogy a Lotus-csapat alapítóját, Tony Fernandest az angol királynő lovaggá ütötte. Cooper azt állította, hogy az eseményen Őfelsége neheztelését fejezte ki Fernandesnek, hogy a Lotus nevet az elmúlt hónapokban így sárba tiporták. (A névhasználati jogért a Lotus és a Renault-csapatok perben állnak egymással. Ez megint csak valós tény.)
A királynő ezért azt javasolta, hogy a bíróság helyett egy öt-öt elleni futballmérkőzéssel döntsék el a kérdést, amelyben a két csapat pilótái és tesztpilótái vehetnek részt. A cikk annyira rafinált volt, hogy még azt is felsorolta, hogy a Lotus Renault csapatot Vitalij Petrov, Nick Heidfeld, Bruno Senna, Romain Grosjean, Fairuz Fauzy, Ho-Pin Tung, Jan Charuz és Nicolas Prost képviselhetik, míg a Team Lotus színeiben Jarno Trulli, Heikki Kovalainen, Karun Chandhok, Davide Velsecchi, Luiz Razia éa Ricardo Teixeira léphetnek pályára.
A cikk állítása szerint a királynő nem rajong az autósportért, de a Lotus-márka a szíve csücske, miután fia, Charles a hetvenes években birtokolt egy Lotus Espritet, amit időnként a királynő is kölcsönkért egy kis kocsikázásra. Egyszer pedig még Londonban, a Park Lane-en meg is állították gyorshajtás miatt.
A hír annyira jó, igazán nagy kár, hogy nem igaz. Milyen nagyvonalú dolog lett volna egy futballmeccsen elintézni egy peres ügyet, és bármelyik oldal is nyerne, mekkora diadal lehetne ez a sport számára.
Reménykedjünk benne, hogy a két csapatnál olvasták a cikket, és ki tudja, lehet, hogy a meccs után II. Erzsébet is kipróbálna egy Lotust.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?