A Red Bullos Mark Webber visszafizette

Kölcsön kenyér visszajár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy rögbijátékos segítette ki a pályafutása elején anyagilag megszorult Mark Webbert, aki ezt később egy tehetséges autóversenyzőnek viszonozta.

Igazán nem panaszkodhatnak az ausztrálok, hiszen a Formula–1-ben és az IndyCarban is az ő honfitársuk áll a bajnokság élén.
Mark Webber és Will Power között azonban nem csak a szülőföld jelenti a kapcsolatot, hanem az is, hogy a Formula–1-es pilóta segítette ki honfitársát 2005-ben, amikor a pénzhiány éppen ketté akarta törni pályafutását.
„Vízválasztó év volt a pályafutásában” – meséli Webber, aki akkor már a Williams Formula–1-es versenyzője volt és egy brit Formula–3-as versenyen találkozott az éppen autó nélkül toporgó Powerral.
„Láttam, hogy mennyire eltökélt a jövőjével kapcsolatban és hogy nem akar hazamenni.”
Egy évvel később Webber segített összekalapozni fél millió eurót Power számára, hogy a World Series by Renault-ban versenyezhessen. Sőt egy időre még a lakásába is befogadta Powert, barátnőjének pedig munkát talált.

Power nyert két versenyt a Renault-bajnokságban, ami elég volt ahhoz, hogy a Champ Carban, majd miután az összeolvadt az IndyCarral, ott folytassa.
Már az első szezonjában felfigyeltek rá Amerikában, de az igazi áttörésre az idén került sor, amikor is négy győzelmével vezeti a sorozatot.
„Nem tudnám megmondani, hogy miért segített Mark – mesélte Power -, de nagyon jól jött, amikor elmagyarázta azoknak a fickóknak, hogy érdemes a versenyzésemet támogatni.”

Webber számára nem volt ismeretlen az ilyesfajta segítség, hiszen ő is pont a brit Formula–3-as bajnokság közepén fogyott ki a kápéból. Akkor egy visszavonult ausztrál rögbijátékos, David Campese nyúlt a pénztárcájába és segítette ki 100 ezer dollárral, hogy be tudja fejezni a szezonját. Ekkor hívta fel magára a Mercedes főnök, Norbert Haug figyelmét Mark Webber, és került ezzel sínre a pályafutása.
„Meglehet a tehetséged, de ezt bizonyítanod is kell a megfelelő helyen és a megfelelő emberek előtt” – mondta Webber.
„Nagyon szerencsés voltam, hogy olyanok támogattak, mint David Campese, hogy életben tarthassam az álmomat. Amint olyan helyzetben voltam, hogy megtehettem, én is támogattam másokat.”
„Will (Power) fantasztikus munkát végzett az idén a sok győzelmével. Mindig jóérzés IndyCar-futamot nézni és látni, hogy megtérül neki az a rengeteg munka, amit a versenyzésbe ölt.”
„Nagyon örülök, hogy akkor tudtam egy kis lökést adni a karrierjének.”
Webber amellett, hogy a saját versenyzésével van elfoglalva, és a Red Bull színeiben az idei világbajnokság egyik favoritja, most sem felejtkezik el a feltörekvő nemzedékről, és a 16 éves új-zélandi Mitch Evanst patronálja az ausztrál Formula–3-as bajnokságban, aki kilenc rajtjából hat győzelmet aratott az idén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 03:11
    Permalink

    Dejó erről nem is tudtam! Na ettől a cikktől sokat nőtt a szememben Webber mint ember! Kifejezetten jó hallani az ilyenről, mer tazért fél millió euró az nagyon nem kis összeg, még egy webbernek sem, meg hogy be is fogadta, és a barátnőjének munkát is talált ez is nagyon szimpatikus, nem is gondoltam hogy ennyit kell fizetni a motorsportban ahhoz hogy feltörhess, de mi a szart kellett fizetni?

Vélemény, hozzászólás?