A rekordok éve volt a tavalyi a Rolls-Royce-nál!

Minden rekordot megdöntött a Rolls-Royce 2018-ban!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A márka 115 éves történelme során talán a tavalyi év volt a legkiemelkedőbb az eddigiek közül.

Alig csaptunk bele az újévbe, a Rolls Royce máris összegezte a tavalyi esztendőt és lenyűgözőnek találta a 2018-as eredményeket. Ebből kaptunk most egy kis ízelítőt az eladási számokat és néhány más területet érintve.
Az eladásokat tekintve biztatóan alakultak a számok: a luxusmárka tavaly összesen 4.107 db autót tudott értékesíteni világszerte, és minden régióban növekedtek az eladási mutatók, így pozitívba fordult a hozzájárulásuk a BMW Group eredményeihez. Az viszont még mindig elmondható, hogy a márka legfőbb piaca Amerika, ahol az autók 30%-a talál gazdára. Európában és Kínában 20-20%-ot értékesítenek a teljes kínálatból, míg a maradék 30%-ot a Közel-Keleten.
Hirdetés

Emellett az is kiviláglik, hogy a Rolls-Royce Phantom sikere töretlen, ez volt a leginkább keresett modell a tavalyi év során, mondhatni a márka jelenlegi zászlóshajója. Ebből adták el a legtöbb példányt, de szép volt a kereslet a Wraith és Dawn modellek iránt is. Ráadásul a SUV kategória meghódítása is elkezdődött, a Cullinan is izgalmas ízt hozott a palettába. Az első példányokat pedig még karácsony előtt átvehették a tulajdonosok.
Személyzet terén sem lehetett oka panaszra a Rolls-Roycenak: 2006-ban indított gyakornoki programját az alapítása óta eltelt időben több mint 100-an végezték el, mégis, 2018-ban rekordszámú jelentkezőt, 23 fő került be a programba. Szintén a növekedés volt a tendencia a Rolls-Royce Motor Cars részlegén, ahol 200 fővel bővült a létszám. Így a 2003-ban, Goodwoodban átadott üzem munkatársainak száma tavaly először lépte át a 2000 főt. A személyi állomány bővülése és a Cullinan 2019-re előirányzott értékesítési tervei alapján pedig ezt az új rekordot is megdönthetik 2019-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?