A Renault 5 lehet a népszerű Zoe utódja

Tizenkét év piaci jelenlét után 2024-ben mehet nyugdíjba a Zoe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel harminc év után élesztheti fel az 5-öst a Renault, ami reményeik szerint megismétli az ős, illetve a közvetlen elődnek számító Zoe sikerét.

Ha a Nissan Leaf 2010-es megjelenésére tesszük a villanyautók tömeges (vagy legalább szemmel látható mennyiségű) elterjedését, akkor a Renault egészen korán lépett be a ebbe a szegmensbe. 2011-ben már a Kangoo Z.E. és a Fluence Z.E. is piacra lépett, bár ezek nem hoztak átütő sikert, de egy évre rá megérkezett a kis Zoe, amit az európai vásárlók rögtön megkedveltek. A modell hiába koros, egyelőre nem küldik nyugdíjba, meg kell várnia az utód 2024-es érkezését, ami frisstései miatt nem is kihívás a modellnek.
Hirdetés
A Renault új elektromos kisautójáról már láthattunk ízelítőket, a divatosan retró külső szándékosan a névrokon stíluselemeiből merít, így a siker nem ezen fog múlni. A Zoe 2019-es frissítése nagyobb kapacitású akkumulátort, erősebb villanymotort és villámtöltési lehetőséget hozott, de a platformon nem változtattak. Az új modell nagy előnye, hogy a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség új, CMF-EV alapjára építkezik, ami a gyártó szerint jelentős költségcsökkentést eredményez. Több más gyártóhoz hasonlóan a Renault sem nyugszik, amíg tele nem pakolja elektromos autókkal a kínálatot. Számítani lehet az elektromos Megane megjelenésére, de felélesztik a legendás 4-est, az 5-ösből pedig Alpine jelzéssel felpaprikázott elektromos hothatch is készülhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?