A Renault csapatot építene Kubica köré

Kubica megtartása a tét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a Ferrari kívánságlistájának is az élén szerepel Robert Kubica, csapata biztos benne, hogy meg tudják őt tartani.

Bár a Monacói Nagydíjon Mark Webber volt érinthetetlen és nyert hatalmas fölénnyel, sokan úgy gondolták, hogy Robert Kubica volt a verseny igazi hőse. A lengyel a mezőny ötödik legjobb autójának tartott Renault-val a harmadik helyen végzett. A világbajnokságon pedig 59 pontjával a hatodik helyen áll, megelőzve a McLarenes Lewis Hamiltont, és a két Mercedeses Nico Rosberget, valamint Michael Schumachert. De a Ferraris Felipe Massa mögött is csak két ponttal van lemaradva, ami több mint figyelemre méltó teljesítmény.
Nem is csoda, hogy a Ferrari már sokadszorra vetett szemet Kubicára, és az olasz istálló kívánságlistájának az élén áll. Ám a Renault is tudja, hogy milyen kincs van a kezében, és ha már Fernando Alonsót elvesztette a Ferrarival szemben, most mindent megtesz, hogy Kubicát megtartsa.
„Nagyon jól dolgozik együtt velünk és szereti a csapatszellemünket” – mondta Eric Boullier, a Renault csapatvezetője. „Azt hiszem, hogy az új csomaggal, amit ajánlani tudunk neki, és a jövőbe vetett hitünkkel minden pozitívnak látszik.”
Boullier annál is inkább harcol Kubicáért, mert szerinte a Renault idei, relatíve jó teljesítményének a versenyző és a csapat közötti harmónia a titka.
„Ez kulcsfontosságú a versenyzésben. Nyilvánvalóan a régi időkben Alonso is nagyon jól beilleszkedett a csapatba, és most is ezt szeretnénk elérni.”
A csapat egyik tulajdonosa, Gerald Lopez ennél messzebb megy. Ő egyenesen Kubica köré építené fel az egész csapatot, hogy a lengyel versenyző még jobb kiszolgálást kapjon.
„Robertnek (Kubica) most nagyon különleges lehetősége van, hogy az egész csapatot köré építsük. Nagyon kevés versenyzőnek van meg a tehetsége, hogy ezt meg tudja tenni és kevés csapat tudja ezt ajánlani a versenyzőjének.”
„Ha úgy érzi, hogy jó irányba haladunk ahhoz, hogy világbajnok lehessen, ami az egyértelmű célunk, akkor nincs semmi oka, hogy máshol próbáljon szerencsét. Mindannyian tudjuk, hogy miről beszélünk, (ha Alonso csapattársa lenne a Ferrarinál, akkor) a százméteres síkfutáson kétszáz méter hátránnyal indulna.”

„Szeretnénk a lehető legjobban belevonni a munkába. A korábbi csapatánál az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudott megfelelően kommunikálni a mérnökökkel, mert félt, hogy ez visszaüt. Mi folyamatosan buzdítjuk rá, hogy annyit beszéljen, amennyit csak tud. Soha sem láttam őt ennyit mosolyogni, mint most.”
Meglátjuk, mennyire lesz ez elég a Ferrari csábító ajánlatára Alonso mellé, és azt se felejtsük el, hogy Jenson Buttont is mindenki attól féltette, hogy Lewis Hamilton mellett nem rúg labdába a McLarennél, ahol egyelőre fordított a helyzet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?