A Renault segítheti a Mitsubishi európai megújulását

Francia gyártású modellekkel maradhat Európában a Mitsubishi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi tervek gyökeres ellentétét szellőztette meg a Financial Times. E szerint nem adja fel európai állásait a Mitsubishi. Sőt, még új modellek érkezésére is számíthatunk.

Hiába teljesít évek óta gyengén a Mitsubishi, a cégcsoport mégis lát fantáziát a márka európai szereplésében. A tavalyi hírek még arról szóltak, hogy nem terveznek több új modellt Európa számára, de a szalonok nem zárnak be, ott a jelenlegi nem túl fiatal kínálatot tovább árusítanák, így a lassú elmúlás útjára lépne a japán márka. Ezzel szemben most egészen más tervekről hallani, amit elsősorban a franciák szeretnének. Az utóbbi évek több nehézség elé állították az autóipart. Nem elég az szigorodó kibocsátási norma és az azzal járó esetleges büntetés, tavaly a koronavírus miatt esett a kereslet, idén pedig a félvezetők globális hiánya kényszeríti ki az ideiglenes leállásokat. A Renault sem a legszebb éveit éli, Franciaországban már több ezer dolgozót bocsátottak el, az üzemek 70%-os kapacitással működnek. A Renault tervei szerint a kihasználatlan kapacitását Mitsubishi modellekkel töltené fel. Az ötlet akár mindkét márkának kedvező lehet: a Mitsubishi maradhatna Európában úgy, hogy a gyártásról nem neki kell gondoskodnia, a Renault pedig nem kényszerülne további leépítésre.
Hirdetés
Az ötlet megvalósítása persze plusz erőforrásokat kívánna a Mitsubishi részéről, mivel a tervezés során továbbra is számolnia kell az európai piaccal. Erre lehetne megoldás a Renault modellek átemblémázása, de erről egyelőre nincs szó. Ha az új elképzelésre rábólintanak, akkor a hazai piacon is megjelenhet az új Outlander, melynek elődje a plug-in hybrid SUV kategória első helyén trónol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?