A SEMA kiállításon a Fiesta lesz a Ford választott autója

350 lóerős Fiestát készít a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tuningcégek mellett maga a Ford is megvadítja az új Fiestát, sőt, 350 lóerővel ők készítik a legextrémebb változatot.

November elején kerül megrendezésre Las Vegasban az amerikai tuningipar legnagyobb kiállítása, a SEMA. A Ford idén az ötajtós Fiestát helyezi a középpontba, elsősorban azért, mert ezt a kisautót jellemzően fiatalok vásárolják, és ők hajlandóak többet fizetni érte, mint mondjuk a Focusért. A gyár maga két autót készít, az egyiknél a hivatalos kiegészítő-katalógusból válogatták össze a tuning alkatrészeket, úgymint világító váltógomb, dekorációs matrica, vagy kajak-tartó.
A másik alkotás már egy fokkal komolyabb, ugyanis a Ford Racing csapata is kapott egy Fiestát. Ők éltek a lehetőséggel, és épp a náluk járó kétliteres Ecoboost turbómotort pakolták bele a kisautó motorterébe. Természetesen nem a széria formájában, hanem 2,3 literre növelt lökettérfogattal, 350 lóerős teljesítménnyel – lehet, hogy a következő Focus RS motorja debütál ebben a kisautóban? Ez a kérdés pár évig bizonyára megválaszolatlan marad, de az biztos, hogy a 17 colos felnikkel és Brembo fékekkel szerelt egyedi kisautó hamarosan gazdára talál – a kék színű karosszériát a kiállítás ideje alatt festi meg egy művész, a kész alkotást pedig elárverezik. A bevételt a cukorbetegség kutatásával foglalkozó szervezetnek adják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?