A siker kulcsa?

Williams–Opel a DTM-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Williams Formula–1-es csapatának segítségét kérheti az Opel, hogy visszatérjen a Német Túraautó-bajnokságba.

Német lapértesülések szerint az Opel komoly tárgyalásokat folytat a Williams Formula–1-es istállóval, hogy egy közös fejlesztésű versenyautóval térjenek vissza a Német Túraautó-bajnokságba, a DTM-be.
A Németországban időnkét a Formula–1 népszerűségével is vetekedő sorozatban jelenleg az Audi és a Mercedes versenyez, de a BMW már korábban bejelentette, hogy 2012-től visszatér.
Az Opel beszállásával teljes lenne a német autógyárak jelenléte, amely marketing szempontból egy nagyon erős sorozatot jelentene.
Az Opel korábban többször is jelen volt már a DTM-ben, de a legutóbbi szereplése során igazán nagy sikert nem tudott elérni, ezért lenne számára előnyös egy Formula–1-es csapat tapasztalatára támaszkodni.

A Williams számára nem újdonság a partneri kapcsolat, hiszen korábban két motorszállítójával, a Renault-val és a BMW-vel is dolgozott közös túraautó és Le Mans-i programon.
Bár a Williams maradt az egyetlen klasszikus Formula–1-es csapat, amely nem hódolt be autógyáraknak, és pusztán a versenyzésre koncentrál, az utóbbi időben a Formula–1-en kívül is nagyon aktív.

Ők készítik többek között a Formula–2-es sorozat autóit, de speciális hibrid rendszerüket számos más területre is ajánlják. Többek között a Porsche hibrid versenyautójába is a Williams rendszerét szerelték.
A brit istálló a Formula–1-ben már jó ideje csak árnyéka önmagának, amelynek legfőbb oka, hogy minden igyekezetük ellenére nem sikerült egyetlen autógyárral sem megállapodni motorszállításról, így az újonc csapatokkal közösen Cosworth erőforrásokat használnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?