A sínpár nem játék! Videón a csömöri HÉV-baleset mentése!

Autó ütközött a csömöri HÉV-vel hétfőn - három embert kellett kimenteni a roncsból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A katasztrófavédelem csömöri felvételein jól látszik, miért kell fokozott figyelmet fordítani a kötött pályás járművek elsőbbségére. Hétfőn délután egy autó a HÉV elé került, a vonat az ütközés után szinte a megállásig maga előtt tolta a Passat kombit.

Egy ember súlyosan, három pedig könnyebben sérült hétfő délután, amikor Csömörön, a Major utcában a HÉV elé került egy Volkswagen Passat kombi. Az ütközést követően a HÉV maga előtt tolta az összeroncsolódott autót, amiben három ember rekedt bent. Az utascella merevsége és a különböző biztonsági rendszerek sikerrel tették a dolgukat, ennek is köszönhető, hogy senki sem vesztette életét a helyszínen. A fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez, ahol a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával dolgoztak a mentésen. A Passatot feszítővágóval szétvágták, hogy aztán speciális hordágyakkal emelhessék ki a sérülteket.
Hirdetés
A három könnyebb sérültet mentőautókkal, a súlyos sérültet pedig mentőhelikopterrel szállították kórházba. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sínen közlekedő járművekre különösen ügyelni kell, amikor közlekedünk. Sokkal nehezebbek még a kamionoknál is, és jelentősen hosszabb féktávon állnak meg bárminél, amin gumiabroncsok vannak. Bár a balesetnek halálos áldozata nem volt, ez az autó biztonsági rendszerein túl a szerencsének is köszönhető. Nem érdemes kockáztatni tehát a síneken az óvatlan áthajtást, megéri még szabad jelzés esetén is körültekintően eljárni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?