A Sony autót épített, nem is egyszerűt!

Önvezetés, csúcshifi, arcfelismerés is van a Sony autójában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Évről-évre egyre meglepőbb dolgok történnek a Consumer Electronic Show-n. Teret nyertek az autók, és olyan gyártók is jelentkeznek, akiknek eddig sok közük nem volt hozzá.

Beindult a 2020-as Consumer Electronic Show, évről-évre itt mutatják be a legfontosabb új fejlesztésű kütyüket, eszközöket, elektronikai berendezéseket, és ami korábban a televíziók, mobiltelefonok, számítógépek és egyéb érdekességek helye volt, mára jócskán szerepelnek rajta autógyártók és egyéb gyártók autói is. Az idei év első nagy meglepetése éppen a Sony, aki Vision-S névre hallgató komplett autót húzott elő. A Vision-S egy teljesen elektromos autó, két 200 kW-os motor hajtja és állítólag 4,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Az alapokat nagy valószínűséggel az osztrák Magna biztosította, a fékeket a Brembo, de a Bosch, a Continental, az NVidia és a Qualcomm alkatrészeit is felhasználták.
Hirdetés

Az autó nem is műszakilag érdekes, sokkal inkább elektronikailag, ugyanis 2-es szintű önvezetésre képes. Nem kevesebb mint 33 szenzort helyeztek el az autón, ezek között ultrahangos és radartechnológiásak is vannak, valamint hosszútávú lidar érzékelők is. Ezeken felül kamerák helyettesítik a tükröket is, és a szenzorokkal együttműködve az autó mellett sétálókat is folyamatosan figyelik, az eltárolt profilokat pedig felismeri, így az autó tulajdonosát, sofőrét, utasait már név szerint üdvözölheti beszálláskor. Bent a műszerfal teljes szélességében kijelzőt alkalmaztak, ahogy a hátul ülőknek is jutnak monitorok az első ülések háttámláján. 360 Reality Audio névre hallgat a speciális hangrendszer, mely minden utas számára tökéletes, 360 fokos hangzást biztosít, miután az ülésekbe is kerültek hangszórók. A Sony ezzel természetesen csak új fejlesztéseit demonstrálja, bár az autó állítólag teljesen működőképes, meglehetősen kicsi rá az esély, hogy valóban piacra dobnák a jövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.01.08. at 23:00
    Permalink

    100 szenzorral is telibeverik ezek a hulladékok a kamiont,biciklist,stb-t. minek ennyi szenzor, fölösleges. a retek autórobik sosem lesznek tökéletesek (eleve ember tervezi a hozzátartozó dolgokat) illetve rengeteg helyen az infrastruktúra nem lesz megfelelő a tökéletes működéshez, és az időjárás is beleszolhat, a természet stb. szóval szvsz fölösleges ezen izzadni, főleg, ha jön a 3vh. is 😀 😀 😀 😀

Vélemény, hozzászólás?