A SportVerda kérdése: miért fontos az autóban az akkumulátor?

Nem csak a magnót szólaltatja meg, indít is az akkumulátor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak télen, nyáron is fontos, hogy autónkban tökéletes legyen az akkumulátor. Nélküle ugyanis nem fogunk tudni elindulni.

Autónk zenét ad, világít és magától indul. Nagy könnyebbség ez, hiszen kemény munka lenne a motor kurblival indítása. Az elektromos indítást, az utat megvilágító fényt, valamint az utasokat szórakoztató zenét egyaránt az akkumulátornak köszönhetjük, meg persze a generátornak, ami az akkumulátort tölti. Utóbbi alkatrészt csaknem az összes autós ismeri már, hiszen csaknem minden télen terítékre kerül az autók akkumulátorának kérdése, a már nem megfelelően teljesítők ugyanis jellemzően akkor mondanak csütörtököt. Indítási képességük fagypont alatt drasztikusan lecsökken, s a már nem erejük teljében lévők hidegben nem lesznek képesek a motor beindítására. Extrém esetben egy akkumulátor akár egy év után is felmondhatja a szolgálatot, ám akkor valami nincs rendben. Vagy az autó elektromos hálózatával, vagy az akku minőségével. Ha ugyanis minden rendben van, akkor jellemzően 5 évet is ki kellene szolgáljon.
Hirdetés

Törődni ma már jellemzően nem kell az akkumulátorokkal, elvétve lehet már csak találni nyílt cellás, desztillált víz utántöltését igénylőket, sokkal jellemzőbb a zárt cellás, gondozásmentes. Aki hosszú akkuélettartamot szeretne, az két dolgot tehet, akkumulátorcserekor autójának elektromos rendszerét, kiemelten a töltést is ellenőrizteti, s minél hosszabb garanciaidővel rendelkező telepet választ.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?