A Subaru is az elektromos autókban látja a jövőjét

A 2030-as évek közepére már csak elektromos autókat szeretne eladni a Subaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

15 éven belül a Subaru szeretné teljesen kivezetni a belsőégésű motorokat a kínálatából, kizárólag elektromos hajtáslánccal szerelt kocsikat akar gyártani. Ambiciózus cél, de határozott koncepcióval és vezetéssel sikerülhet.

Szárba szökkentek pletykák már korábban a Subaru elektromos autós terveiről, de most a japán gyártó is megerősítette, hogy 2030-ra a teljes gyártásuk 40%-át már hibrid és elektromos autók teszik majd ki. Már ez is igen szép cél, de ők tovább mennek, és a 2030-as évek közepére már teljesen felhagynának a belsőégésű motorok előállításával és kizárólag elektromos rendszerekkel látnák el az autóikat. A döntés hátterében a Kínában és az Európai Unióban egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási szabályozások állnak.
Hirdetés
Ez persze nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra kidobják a boxer motorokat az autókból. Némi lendületet ad a Subaru egyik tulajdonosa, aki nem más, mint a Toyota, a hibrid rendszerek úttörője. A két autógyártó időt és pénzt nem kímélve dolgozik rajta, hogy a Subaru mielőbb adaptálhassa a Toyota hibrid rendszereit. Ennek a munkának az első gyümölcse a 2018-ban bemutatott Crosstrek hibrid. Nem titkolják azt sem, hogy már dolgoznak egy nagy teljesítményű hibrid rendszeren is a sportos modelljeik számára, de ezzel kapcsolatban több részletet nem osztottak meg. A fejlesztések nem pusztán a CO2 kibocsátás körül forognak. a Subaru elkötelezett az egyre biztonságosabb autók építése mellett, amelynek része a Subaru egyik specialitásának számító 4x4-es hajtás fejlesztése is. Ez azt is jelenti, hogy az összkerekes, villanyos Subaruba is beülhetünk majd egyszer a nem is túl távoli jövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?