A Subaru is bemutatta az első villanyautóját, íme a Solterra!

Japánban debütált a Subaru Solterra, a Toyota bZ4x testvérmodellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akárcsak a BRZ és a GT/GR86 esetében, most is igen közeli rokonok születtek a Toyota-Subaru együttműködésből. Mutatjuk, mit tud a Subaru első villanyautója, és miben különbözik a már korábban bemutatott Toyota változattól.

A nap és a föld latin megfelelőjének összeillesztéséből született a név, a Toyota és a Subaru tudása legjavának összeillesztéséből pedig az autó. Először még csak Japánban mutatták be, de a globális piacokon is forgalmazni fogják, az Egyesült Államokba például jövő héten érkezik majd meg az oda szánt változat. A Solterra hatalmas lépés a Subarunak, még akkor is, ha nagyban hasonlít a múlt hónapban bemutatott Toyota bZ4x-re.
Hirdetés
Annyira hasonlítanak egymásra a Toyotával, hogy a jeleket letakarva nem lenne meglepő, ha a gyakorlottabb autófelismerők is kevernék őket. Különböznek a fényszórók és a lökhárítók, a Subaru hűtőrácsot imitáló műanyaglapja egy kis Mustang Mach-E beütést kapott két alsó ködlámpával, a Toyotának pedig szokatlanabbak az első fényszórói, én például innen különböztetem meg őket első ránézésre. A Toyotával azonos méretű, tehát 4,69 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,65 méter magas SUV márkán belül a Foresterhez áll közel, és a Toyotával ellentétben kizárólag a 215 lóerős, tengelyenként egy-egy villanymotoros, összkerékhajtásos változattal érkezik a piacra. Ezt a Subaru AWD X módjával fűszerezték meg, hogy tényleg bármin átmenjen, nagyobb sebességeknél pedig az új Grip Control funkció lesz a sofőrök segítségére a tökéletes tapadás és stabilitás eléréséhez.

Az akkucsomag itt is 71,4 kWh kapacitású, amelynek hála körülbelül 460 kilométeres hatótávra számíthatunk a 2020 kilós járműtől.

A beltérben nem érdemes túl sok újdonságra számítani, a bemutatott autót leginkább a színséma különbözteti meg a Toyota változattól a hivatalos képeken: ugyanazt a központi kijelzőt és műszerfalelrendezést kapjuk itt is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?