A szalagkorláton lógva állt meg

Benézett egy kanyart a lengyel pilóta, a szakadéktól a szalagkorlát óvta meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nagy mentések miatt is olyan izgalmas egy raliverseny, ám nem mindig a pilóta ügyessége, hanem a szerencse oldja meg a problémát, ahogy most is a Kanári-szigeteken.

Minden egyes rajtnál a veszélyt hívják táncba a raliversenyzők. A csodás helyeken, szűk szerpentineken, hegyoldalakon vezető szakaszok persze brutálisan szép látványt nyújtanak a nézőknek, a pilóta szemszögéből ez azért máshogy néz ki. A több száz lóerős versenyautót terelgetni egy hegyoldalon úgy, hogy egyik oldalt sziklafal, másik oldalt szakadék, igencsak adrenalin-pumpáló, és komoly felkészültséget igényelő. Még a legjobb pilóták is hibáznak néha, hát még a fiatalok, a lengyel Tomasz Kasperczyknek most szerencséje volt.
Hirdetés
A junior ERC-ben induló fiatal pilóta a futam most hétvégi, Kanári-szigeteki szakaszán járt pórul. Elnézte az egyik kanyart, és túl nagy tempóval érkezett meg, már a satufék sem segített, belecsapódott a szalagkorlátba. Ha a korlát nincs ott, a pilóta és navigátora nagyot estek volna, ugyanis egy hatalmas szakadék felett húzódott az út.

Azt, hogy a hibából nem lett orbitális esés, csak a mesterien kivitelezett és funkcióját tökéletesen betöltő szalagkorlátnak köszönhetik.

A talapzatából ugyan kiszakadt, de megfogta a versenyautót, ami félig a levegőben lógva állt meg. A balesetet követen a navigátor szinte azonnal kipattant egy nagy "OK" feliratú papírral, amivel egyből tudták jelezni a szervezőknek és a helikopternek, hogy ők jól vannak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?