A TDI-segély csak Amerikának jár

Az európai vevők nem kapnak kompenzációt a Volkswagentől a dízelbotrány miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen más taktikát választott a TDI-botrány orvoslására az USA-ban és Európában. Az öreg földrész dízelesei nem kapnak kártérítést.


A Volkswagen dízelmotorjaival kapcsolatos krízise nem várt fordulattal folytatódik. Az Automotive News Europe híradásából az derült ki, hogy az európai Volkswagen tulajdonosokkal nem lesz annyira nagylelkű a gyár, mint az észak-amerikaiakkal. Az USA piacán ugyanis az érintett TDI motoros autók tulajdonosai egy 500 dolláros utalvány mellett három évre szóló 24-órás közúti segélyszolgálatot is kapnak. Joggal várhattunk a mi földrészünkön is valami hasonlót, de az itteni és köztük a német tulajok ilyen kompenzációra nem számíthatnak.
Hirdetés

A Volkswagen közlése szerint csak az USA és Kanada vásárlóinak jut ez a fájdalomdíj. Maga a dízelbotrány is az USA-ból pattant ki egy helyi vizsgálat miatt, és az ottani vásárlók érzékenyebbek a környezeti kérdésekre, mint mi európaiak. A Volkswagen közben kijavítja a szoftveresen csaló autót és átvállalja a valóságban nagyobb szén-dioxid kibocsátás miatt kirótt járuléktöbbletet, de ennél azért több kellene. És a baj sosem jár egyedül, mert úgy néz ki, hogy a V6-os TDI motorokkal is csaltak. Várjuk a teleregény folytatását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?