A Tesla pickupja jóval olcsóbb lehet legnagyobb konkurensénél

Elon Musk kijelentése szerint kevesebb mint 50 ezer dollárba fog kerülni a Tesla pickup

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla esélyt sem akar adni az új, szintén elektromos autókat gyártó Rivian pickup modelljének.

Alig kezdődött meg az első teljesen elektromos amerikai pickup gyártása a Rivian jóvoltából, máris komoly harc bontakozhat ki a két gyártó között. A Tesla ötödik saját modellje pickup köntösben érkezik majd, ám ezen a még alig létező piacon a Rivian „villanyplatósa” is szerencsét próbál. Nem csoda, hogy két gyártó is ilyen modellt mutat be, ugyanis a pickupok nagy népszerűségnek örvendenek az Egyesült Államokban, sokáig a Ford F150 vezette az eladási listákat az USA-ban.
Hirdetés
A Tesla nem bíz semmit sem a véletlenre, a minap elhangzott ígéret szerint 50 ezer dollárnál, átszámítva körülbelül 14,5 millió forintnál kezdődhet majd a teherhordó Tesla ára, mely 5,5 millió forinttal kedvezőbb, mint amennyiért a Rivian kínálja hasonló portékáját. Az új Tesla várhatóan még az idei év végén megjelenik, egy töltéssel 500 kilométernél is többet lesz képes elmenni az előzetes hírek szerint. A teherbírásáról még nincsenek hivatalos adatok, csak egy pimasz üzenet: nemrég a Twitteren büszkélkedett egy pickup tulajdonos, hogy a 2019-es Ramjának (az amerikai Dodge ezen a márkanéven árulja a haszonjárműveit) teherbírása 5,5 tonna, erre reagálva Musk apró gyerekjátéknak titulálta a Ram pickupot. A Tesla új reménységének minden kereke hajtott lesz, és a hírek szerint a felfüggesztés képes lesz alkalmazkodni az aktuális terheléshez. A Tesla állítása szerint az ő autójuk nem biztos, hogy tetszeni fog a hagyományos pickupok kedvelőinek, mert merőben más lesz az eddig megszokottnál, de az új ügyfelek megnyerésére remek eszköz például a 13 tonna feletti vontatási képesség, persze ez még mindig csak ígéret.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?