A Teslánál sincs megállás: tovább bővítenék kínálatukat

Középkategóriás szedán, kombi és akár újabb szabadidő-autó is jöhet a Teslától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs pihenés a Teslánál, amint felröppent az elektromos Porsche Pajun híre, máris olcsóbb és izgalmasabb modellekkel kontráztak.

Egyértelmű üzenete van a Teslának a konkurensek felé: le vannak maradva. A Model S immár összkerékhajtással és modern sofőrsegédekkel is kapható, idén év végén várható a Model X szabadidő-autó, 2016 végére, 2017-es modellévvel pedig már most rebesgetik legújabb, a Modell S-nél kisebb, de azért nem túl kicsi, alsó hangon is Ford Mondeo méretű, de talán inkább a még egy számmal nagyobb, főként amerikai modellek ellen szánt villanyautójukat, a Model III-at. Ennek kapcsán árulta el Chris Porritt fejlesztésért felelős elnökhelyettes, hogy a minél szélesebb ügyfélkör elérése érdekében több modellvariánst is terveznek.
Hirdetés

Szó lehet kombiról és szabadidő-autóról, illetve legyünk reálisak, a kettő ötvözéséről, egy divatos szabadidőautós kombiról is. A Model III-nak azonban nem csupán a szélesebb kínálata, hanem az ára is komoly fegyvertény lehet. A Modell S árának kevesebb mint feléért adhatják majd. Alapárát 30-35 ezer dollár (6,8-7,2 millió forint) körülinek ígérik. Ebből még akár európai modellként is lehetne 10 millió forint körüli autó, amivel remekül folytathatná egyáltalán nem lassú terjeszkedését a Tesla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?