A tévés kezében maradt a kormány

Leesett egy új Nissan Qashqai kormánya

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezt-azt már mi is tapasztaltunk tesztautókat vezetve, kormány viszont még nem maradt a kezünkben. Egy finn kollégával azonban megtörtént az eset.

Kari Alentola felebarátunk Helsinkiben, a parlament előtt kapaszkodott épp a friss, alig 500 km-t futott hétüléses Nissan Qashqai+2 kormányába, amikor is az a kezében maradt - még jó, hogy az operatőr nem menet közben, hanem a lámpánál várakozva bajlódott az ülésállítással.
A finneknél (is) felettébb népszerű kompakt crossover különös hibája miatt a Nissan sürgős vizsgálatot rendelt el - egy angol mérnök azonnal odautazott, szétkapta, amit szét kellett, az alkatrészeket elpostázta a gyárba, s maga is robogott vissza, hogy mihamarább kiderítsék, mi okozhatta az aggasztó jelenséget. Egyelőre azt gyanítják, hogy valamiért le kellett szerelni a volánt, azután meg rosszul rakták a helyére - hivatalos álláspont később.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 18:08
  Permalink

  A videón illetve az operatőrön jót derültem amikor a leesett kormányt a helyére téve még azért elindult!!!Mindez nagy műszaki érzékről tanúskodik,gondolta “nem baj hogy lötyög a kormány kerék ez biztos ilyen”
  Pedig ez a jelenség nem általános ugyanis ha nem volt törés egy alkatrésznél sem ami erősen feltételezhető hisz ezt egy mérnök a helyszínen már látja azonnal!Akkor minden bizonnyal valami okból lazulás következett be a természet ellenes lötyögés már észlelhető volt/lehetett volna korábban ha nem egy műszaki “analfabéta” a “tesztpilóta”
  “Kari Alentola felebarátunk……….a lámpánál várakozva bajlódott az ülésállítással.”
  Nos az ülés állítási műveletet elindulás előtt kell elvégezni még egy-két aprósággal együtt 🙂 Autós ABC írott és íratlan szabályai.

Vélemény, hozzászólás?