A tiéd lehet az egyik Le Mans-i Ford GT40!

Árverésen értékesítik az egyik Le Mans-i GT40-et!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tökéletes időzítéssel, a Le Mans-i 24 órás verseny hétvégéjén jelentette be az RM Sotheby's aukciósház, hogy náluk árverezik el a futam egyik legendás versenyautóját.


Pont a napokban érkezett meg Magyarországra a GT40 unokája, a legújabb Ford GT, amelyből jelenleg csak egyetlen darab tartózkodik hazánkban. Az autó versenyváltozatai a hétvégén küzdenek az elsőségért a rangos Le Mans-i 24 órás versenyen és minden esélyük megvan rá, hogy olyan szép eredményeket érjenek el, mint az 1960-as években versenyzett ősapáik.
Ezek közül az ősök közül kerül a kalapács alá az egyik példány. Méghozzá az 5-ös rajtszámú, amely 1966-ban harmadikként ért célba Ronnie Bucknum és Dick Hutcherson vezetésével 348 kör megtétele után. Bizony, azon a versenyen verte el csúnyán a Ferrarit a kékoválos márka, megszerezve a dobogó mindhárom fokát.
Hirdetés

A versenyautóban V8-as, hétliteres erőforrás dolgozik, amely 485 lóerőt képes leadni. Az emlékezetes futam után még elindult az 1967-es daytonai 24 órás versenyen is, majd néhányszor teszteltek még vele Le Mans-ban, ám azóta nem versenyzett. 2003-ban alaposan felújították, így utána olyan neves összejöveteleken szerepelhetett, mint a goodwoodi fesztivál, Pebble Beach és a Villa d’Este.
Az új tulajdonosnak mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia, ugyanis előreláthatólag eléri majd a leütéskori ára a 12 millió dollárt (hárommilliárd forintot), de nem lenne meglepő, ha még drágábban kelne el augusztusban, a Montereybe tervezett aukción.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?