A Toyota is a rali vb-t szemelte ki

Rally VB-re készül a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus végén dől el, hogy milyen szakágban folytatja a versenyzést a Toyota – lehet, hogy mégis a rali lesz a befutó.

Bár még hivatalosan nem dőlt el, hogy a tavaly év végén felfüggesztett Formula–1-es programja után milyen szakágban folytatja tovább a versenyzést a Toyota, egy felsővezetője, Tadashi Yamashina a rali mellett tette le a voksát.
„A Toyota elkötelezettje az európai autósportnak. Itt pedig a ralinak a legjobb a médiája” – mondta a japán szakember.
A Toyota Motorsport kölni főhadiszállásán cáfolták, hogy már kiválasztották volna, melyik szakágban indulnak.
„A nyár végére várjuk a választ Japánból” – mondta a Toyota Motorsport szóvivője. „Több szakágat is megvizsgáltunk, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, nincsen közöttük igazán kiugró. A gyárnak kell eldöntenie, milyen irányba lépjünk.”

A Toyota Motorsport osztálya az év első felében több bajnokságot is megvizsgált, de miután a rali vb-n is jártak, elég szkeptikusak voltak a szakemberek a Toyota visszatérésével kapcsolatban.
Pedig a logika ezt diktálná, hiszen a Formula–1 mellett igazán csak a túraautó és a rali vb jöhet szóba.
A túraautó vb-n jövőre csak a Chevrolet marad gyári szinten, miután a Seat már tavaly, a BMW pedig az idei év végén száll ki a sorozatból. Így a WTCC jövője bizonytalan.
A rali világbajnokság viszont a jövőre bevezetendő szabálymódosításokkal sokkal vonzóbb lesz, amit jelez, hogy a jelenlegi két gyártó, a Citroën és a Ford mellé jövőre jön harmadiknak a Mini, de a Volkswagen is fontolgatja egy WRC építésének lehetőségét.

A Toyota komoly hagyományokkal rendelkezik a rali világbajnokságon, ahol 1999-ig hét világbajnoki címet és 43 futamgyőzelmet arattak.
A gyári ralicsapatuk mellett pedig importőreiken keresztül, a nemzeti bajnokságokban komoly privát programot is bonyolítottak, amelynek feltámasztásával sokkal jobb reklámot érhetnének el, mint a kicsit már kellemetlenül túlköltekezett és sikertelen Formula–1-es szereplésükkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?