A Toyota szinte összes részlege kezelésbe vette a Lexus IS-t

A Toyota Racing Development, a Modellista és maga a Lexus is elkészítette tuningcsomagját az IS-hez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyári tuningcsomagok armadájával kíván minél több piaci igénynek megfelelni a Toyota, a Lexus IS személyre szabhatóságának lassan már csak a képzelet szab határt.

Jó látni, hogy komoly autógyártók is foglalkoznak még tuningcsomagokkal, mint például a Toyota (a Lexus tulajdonosa). Ha figyelembe vesszük a japán tuningkultúrát, talán nem meglepő, hogy ilyeneket is kínál a márka, miközben az európai cégek sok esetben elhatárolják magukat modelljeik extra díszítésétől: általában vagy egy komplett sportváltozattal lépnek piacra (nagyobb teljesítménnyel, de jóval magasabb árral is), vagy ha kínálnak is pusztán optikai tuningot, az akkor is általában csak a prémium márkáknál érhető el. Pedig igenis van létjogosultsága a különleges alkatrészeknek az alacsonyabb árkategóriájú autóknál (a menő kocsi gyorsabb, ez tudományos tény), és bár a sufnituningnak is megvan a maga hangulata, a gyári kiegészítőknél természetesen előny a garancia megléte, nem beszélve a komoly tesztekről, amik biztosítják, hogy a menetdinamikát (és bármi egyebet) ne befolyásolják negatívan az extrák.
Hirdetés
A Toyotánál ráadásul nem csak egy, hanem rögtön három részleg is kivette a részét a nemrég frissített közepes méretű prémium szedán, a Lexus IS felpaprikázásából. A TRD, azaz a Toyota Racing Development vizuálisan készítette fel a Lexus IS-t, hogy egyértelműen kimutathassa a benne rejlő potenciált a világ számára, de nem tagadták meg motorsportos gyökereiket, és a technikán is finomítottak: sportosabb lengéscsillapítást és feszesebb kanyarstabilizátorokat kínálnak. Hátul agresszív diffúzorral, elöl új orrköténnyel, oldalt pedig diszkrét küszöbtoldatokkal egészítették ki a Lexus IS-t, ezek a karosszéria színében vagy feketén kérhetők. A kovácsolt könnyűfém felnik 20 colosak, módosult a visszapillantó tükrök háza, a szigorú külsőhöz pedig új kipufogórendszer is jár. A Modellista, a Toyoták optikai tuningjára szakosodott részleg (akikkel már korábban együttműködött a TRD egy elképesztő Prius megalkotása során) csak vizuálisan módosította az IS-t, a TRD-hez hasonlóan határozott megjelenést adva a szedánnak, mégis egy más megközelítésben. Valamivel kifinomultabbak, de ugyanúgy sportosságot sugárzók a karosszériára felszerelt extrák (orrszpojler, oldalsó kötények, diffúzor és egy hátsó szárny), illetve többféle egyedi keréktárcsát is kínálnak.
Hirdetés
Végül pedig a Lexus is elkészítette saját átalakítását az IS-hez, bár ez a csomag sajnos csak Japánban lesz elérhető. Az F Sport Mode Black kiadás fekete részletekkel vadítja a szedánt, matt színezésűek a BBS felnik, és sötét árnyalatúak a visszapillantó tükrök is. A különleges anyaghasználatért rajongók az egyedi, ezüst kontúrozású kőrisfa betéteknek örülhetnek majd a beltérben, a dinamikus vezetést kedvelők pedig a részlegesen önzáró Torsen diffinek, az új bőrüléseknek és a sportkormánynak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?