A Toyota zöldebbé tenné a vasúti közlekedést is

Hidrogén technológiát vetne be a vonatoknál a Toyota!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota az East Japan Railway Companyvel összefogva igyekszik a hidrogén üzemanyagcellás közlekedés felé terelni a japán vasutat, méghozzá a fenntartható fejlődés nevében.

A Toyota már eddig is rengeteg, a hidrogén üzemanyagcellás fejlesztéseivel kapcsolatos szabadalmat osztott meg ingyenesen versenytársaival, így az sem volt kétséges, hogy a JR East-tel lép partnerségre az autók és vasutak közötti, hidrogénalapú mobilitási együttműködéssel kapcsolatban.
A megállapodás fő célja az, hogy a hidrogént hasznosító kezdeményezések révén felgyorsítsák az alacsony szénkibocsátású társadalom felé vezető lépéseket, emellett pedig összekapcsolják a szárazföldi közlekedés két alapvető eszközét: a vasutat és az autókat.
Hirdetés

Kezdeményezésük gyakorlati tennivalói közé tartozik például az, hogy a JR East tulajdonában álló ingatlanokon hidrogéntöltő állomásokat létesítsenek, valamint a helyi közlekedési eszközök terén az üzemanyagcellás járművekre való áttérés, és ugyanezen technológia alkalmazása a vasúti kocsikban.
Ezen kívül olyan távlati célkitűzések szerepelnek a két japán vállalat stratégiájában többek között, mint pl.: a vasútállomásokat hasznosító hidrogénellátási láncok létrehozása, hidrogéntöltő állomások létesítése és számuk növelése, a hidrogénalapú technológiák használatának előmozdítása minél szélesebb körben, vagy épp technológiai kutatásokat végezni a nagy mennyiségű hidrogént szállító, mozgó járművek biztonságával kapcsolatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?