A tunerek nem várnak, már van is 400 lóerős Golfjuk

Az ABT az idei GTI-talákozóra is épített egy 400 lovas Golfot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyáriak már régóta beszélnek a Golf R 400-ról, az ABT pedig már többet is készített a 300 lóerős Golf R további 100 lóerővel izmosított kiadásából.


Nagyon zöld az ABT által a Wörthi-tó partján rendezett GTI-találkozóra készített Golf, pedig ez nem épp az alacsony fogyasztásról és emisszióról szól. Az ABT ismét megmutatta, hogy míg a gyár csak jövőre tervezi a már régóta rebesgetett 400 lovas vagy akár annál is izmosabb Golf R kihozását, nekik nem kunszt ilyet készíteni.
Hirdetés

Nem ez a példány az első olyan Golf R, aminél a gyári 300 lóerőnél 100-zal többet hoznak ki a 2.0 TFSI motorból, így most nem is csak a teljesítmény- és nyomatékfokozás a lényeg (állítólag a gyárilag 380 Nm nyomaték is kerek százzal nőtt), hanem a megjelenés. A harsány zöld szín a 20 colos alufelniken is megjelenik; jutott szemöldök a fényszórókra is. Nem maradtak el a küszöb- és lökhárítótoldatok sem, a tükrök karbonszálas borítást kaptak. A diffúzoros hátsó lökhárító négy darab 10 centi átmérőjű kipufogóvéget "rejt" a biztosan nem a gyári orgánumú kidörgő befejezéseként. Az ABT természetesen bármikor, bárkinek tudja szállítani a felsorakoztatott kiegészítőket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?