A Városligettől Bécsig taxizni, strandpapucsban? Íme a sztori!

A Főtaxi ismét megválasztotta az év taxisát: mutatjuk, mivel érdemelte ki!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szinte hihetetlen történetekkel és valóban elismerésre méltó eredményekkel érdemelte ki az év taxisa a rangos elismerést. Mutatjuk a részleteket!

Az éjszakai autózás igazi virtuóza lett a Főtaxinál az Év taxisa, az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Főtaxi sofőrjei döntöttek arról, hogy melyik munkatársuk kapja az elismerést. 1000 taxis szavazata alapján a Dudás Zoltánról elnevezett díjat 2022-ben Marjai Attila érdemelte ki, akinek érdekes beszélgetéseket, emlékezetes történeteket és a tanulópénz után elsajátított rutint is hozott az eddig teljesített mintegy 25 000 fuvar. Tavaly a Főtaxi éjszakai fuvarjainak száma 44 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, ami azt mutatja, hogy

újra visszatért az élet a fővárosba.

Az év taxisának választott Marjai Attila elmondása szerint a koronavírus-járvány idején életbe lépett kijárási korlátozás volt a legnehezebb időszak. „Üres volt a város, alig volt mozgás, mintha megállt volna az élet. Akkoriban főleg csak azok utaztak taxival, akiknek a megélhetésük függött tőle” – emlékszik vissza Attila. Az éjszakai fuvarokat egyébként is jobban szereti, erről is nyilatkozott a Főtaxi közleményében. „Este sokkal nyitottabbak az emberek: sohasem tudhatod, hogy ki száll be melléd, és szinte mindenki beszélgetést kezdeményez. Megfigyeltem, hogy egy idegennel gyakran sokkal nyitottabbak az emberek, így az éjszakai hazaút során számos izgalmas történetet osztottak meg velem. Szokták rólunk mondani, hogy guruló pszichológusok vagyunk, ami kicsit igaz is.” Az év taxisa 2014-ben csatlakozott a Főtaxihoz, azóta szinte minden estéjét a budapesti éjszakában tölti. Ez idő alatt számos érdekes utassal találkozott már, de talán mind közül az egyik legemlékezetesebb, amikor egy boncmestert vitt haza, aki olyan dolgokat mesélt az emberi test anatómiájáról és a boncolás folyamatáról, melyekről korábban nem is hallott, Attilát azóta is érdekli a téma. Ha pedig nem pszichológia, akkor tanácsadás. A Főtaxi elektromosautó-flottája évről-évre nő, Attila is ilyen kocsival dolgozik, és nem ritka azon utasok száma, akik kimondottan környezetkímélő taxit rendelnek az applikáción keresztül éppen azért, hogy a sofőrtől tájékozódjanak az elektromos autózás gyakorlati tapasztalatairól. Ez a tapasztalat és szakértelem, illetve a rengeteg történet közel sincs azonban ingyen. Bár az év taxisa úgy ismeri a budapesti éjszakát, mint a tenyerét, a kellő rutin elsajátításához neki is időre volt szüksége. Nagyjából 25 000 fuvar van már mögötte, de mégsem lehet azt mondani, hogy minden este ugyanolyan volna. Természetesen nála is fizettek már hamis pénzzel, vagy lett igazán rosszul egy-egy igen ittas utas, de egy idő után – vallja Attila – az ember megtanulja ezeket a helyzeteket vagy elkerülni, vagy megfelelően kezelni. Például a forgalmas belvárosi utcákon most már mindig bezárja az ajtókat, hiszen előfordult vele, hogy az éjszakai bulinegyedben való araszolás közben valaki csak úgy beugrott mellé, azzal sem törődve, hogy már voltak utasok az autóban. A 25 ezer fuvar alatt összegyűlt taxis sztorikból könyvet lehetne írni, így biztosan nehéz egy legjobbat választani, ám Attilának mégis sikerült: mindmáig legizgalmasabb története a Széchenyi fürdőhöz kötődik: „A Városligetnél beszállt egy srác strandpapucsban, fürdőnadrágban és azt mondta, összeveszett a haverjaival és most azonnal haza akar menni. Kérdeztem tőle, melyik hotelbe vigyem. Mire azt válaszolta, hogy ő nem a szállodába, hanem tényleg haza, Bécsbe akar utazni. Elvittem.”
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?