A vártnál kevésbé, de mégis jelentősen drágulnak az üzemanyagok

Még a gázolajnál is nagyobb áremelést kap a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan az várható volt, érezhető mértékben emelkednek az üzemanyagárak, igaz, a világpiaci áremelkedésnél azért szerényebb mértékben.


Több mint 10 százalékkal ugrottak meg az olajárak, miután a hétvégén az egyik jelentős olajfinomítót dróntámadás érte. A csökkenő kínálat miatti áremelkedés csak péntekre gyűrűzik be a hazai töltőállomásokra, ám akkor a Holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin literenkénti 7, a gázolaj "csupán" 5 forinttal drágul.
Hirdetés

Átlagár szerint továbbra is a gázolajért kell majd többet fizetni, jellemzően 413 forintot, míg a 95-ös átlagára 381 forintra változik. Természetesen marad az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás, azaz a drágább helyeken a 95-ös ára is könnyedén átlépheti a 400 forintos szintet is.
Bár e héten adott helyen 40 literes töltés esetén a benzinnél több mint 300, a gázolajnál 200 forintos spórolást is jelenthet, ha még péntek előtt tesszük, továbbra is fontosabb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?